Σάββατο, 15/12/2018

Στον ανακριτή ο αυτοαποκαλούμενος «αναρχικός επαναστάτης» Αντώνης Σταμπούλος

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής για να απολογηθεί ο Αντώνης Σταμπούλος, που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, 2 Οκτωβρίου, στον Βύρωνα, και φέρεται να ανήκει στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με βασική τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, που σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε βάρος του, φέρεται να είναι σημαντικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, με στενή σχέση με τον καταδικασμένο για τη δράση της, Νίκο Μαζιώτη.

Θεωρείται, πάντως, βέβαιο ότι ο κατηγορούμενος θα τηρήσει αρνητική στάση ενώπιον του ανακριτή επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής, κάτι που προκύπτει και από επιστολή που αναρτήθηκε το Σάββατο στην ιστοσελίδα Indymedia και φέρει την υπογραφή του.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη επιστολή ο Σταμπούλος αυτοπροσδιορίζεται ως «αναρχικός επαναστάτης», τονίζει ότι δεν θα απολογηθεί «στους φύλακες της αστικής νομιμότητας» και αναφέρει: «Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων, αλλά δική μου».

Ο κατηγορούμενος δηλώνει «αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του Κεφαλαίου», ενώ σχολιάζει όσα στοιχεία, περί του σημειωματάριου και των χρονομετρημένων διαδρομών, έχουν διαρρεύσει στον Τύπο για την υπόθεση του. «Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μία ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριό τους» γράφει.

http://news247.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ