Το μέλλον του Φιλαθλητικού και του βόλεϊ της Πρέβεζας (photo+vid)

Πιστός στη φιλοσοφία του πως το άθλημα του βόλεϊ έχει εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας, δίνει μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής του, προσπαθώντας να κρατήσει τα νεαρά κορίτσια στους αθλητικούς χώρους της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής των ακαδημιών του Φιλαθλητικού, Νίκος Ρούσος, ανέφερε: «Το τμήμα των παγκορασίδων, είναι το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας μας, από εδώ ξεκινάνε οι αγωνιστικές δραστηριότητες των αθλητριών μας. Μέχρι τώρα η πλειοψηφία αυτών των κοριτσιών ήταν στις ακαδημίες, ήταν στα προστάδια της δραστηριότητάς τους, από εδώ και πέρα θα έχουν αγωνιστική δραστηριότητα, θα μπουν σε μια άλλη φάση προπόνησης. Αυτή εδώ η ομάδα θα είναι η αυριανή ομάδα των κορασίδων, των νεανίδων και μερικές από αυτές τις παίχτριες ίσως και να είναι και στη γυναικεία ομάδα του Συλλόγου μας και αυτή είναι η πυραμίδα μας. Είναι οι ακαδημίες, οι παγκορασίδες, οι κορασίδες, οι νεάνιδες και στην κορυφή είναι η γυναικεία ομάδα που αυτό που ευελπιστούμε είναι να απαρτίζεται από αθλήτριες του τόπου μας. Τι πιο ωραίο να έρχονται οι Πρεβεζάνοι να βλέπουν αθλήτριες από τον τόπο μας και αθλήτριες που έχουν βγει από τη δική μας ομάδα».
-Από πότε ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια του Φιλαθλητικού να δουλεύει με μικρά κορίτσια;
«Η οργανωμένη μορφή ακαδημίας ουσιαστικά ξεκίνησε το 2005 με οργανωμένα τμήματα, με ειδικά προγράμματα για αυτή την ηλικία, όχι μόνο εκγύμνασης αλλά και με ειδικά μέσα και ειδικά προγράμματα για μικρές ηλικίες που εντάσσουν το μικρό αθλητή και του κάνουν πιο εύκολη τη διαδικασία εκμάθησης στο δύσκολο αυτό άθλημα που λέγεται βόλεϊ».
-Πόσο δύσκολο είναι για τα κορίτσια, δεδομένων των σημερινών συνθηκών της ελληνικής κοινωνίας, να έρθουν κοντά στο βόλεϊ, να προπονηθούν και να φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο;
«Πραγματικά τα κορίτσια που φτάνουν σε αυτό το επίπεδο και έρχονται να κάνουν προπόνηση, είναι ηρωίδες. Και τα αγόρια βέβαια, γιατί έχουμε και ανδρικό τμήμα. Οι ώρες που κάνουμε προπόνηση είναι βραδινές και πριν από την προπόνηση έχουν ακολουθήσει μια διαδικασία φροντιστηρίων 3,4 ωρών και μετά έρχονται κατευθείαν στις προπονήσεις μας. Είναι απάνθρωπο θα μπορούσα να πω το σύστημα έτσι όπως εκπαιδεύουμε τη νεολαία μας και το βόλεϊ είναι μια διέξοδος. Όχι μόνο προάγει τη σωματική υγεία, αλλά και την ψυχική υγεία των αθλητών. Όταν λέμε ψυχική υγεία εννοούμε ορισμένες ικανότητες όπως είναι η προσοχή, η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες είναι ικανότητες που θα τους βοηθήσουν και στο σχολείο και στο διάβασμα. Αυτές οι ικανότητες προάγονται μέσα από εδώ, μέσα από τον αθλητισμό. Όχι μόνο από το βόλεϊ, αλλά από όλα τη διαδικασία του αθλητισμού σε όλα τα αθλήματα. Κι εδώ μέσα εκτός από τη διαδικασία της τεχνικής που τους κάνουμε για να αναπτύξουν ορισμένες δεξιότητες, μαθαίνουν και συμπεριφορά. Εντάσσονται σε μια ομάδα και για να ενταχθούν σε αυτή την ομάδα θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένους κανόνες κι αυτοί οι κανόνες είναι οι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς. Όπως φέρονται εδώ, θα φερθούν αργότερα στο σχολείο τους, στο σπίτι τους, θα φερθούν αργότερα στην κοινωνία γενικότερα. Και μέσα από αυτή την ένταξη στην ομάδα, επειδή θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένους κανόνες για να μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτή την ομάδα, προάγουν αυτή τη σωστή συμπεριφορά. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως μέσα από τη συμμετοχή τους στην προπόνηση και τη διαδικασία του βόλεϊ αλλά και οποιουδήποτε αθλήματος αποκτούν έναν τρόπο ζωής που στη σημερινή κοινωνία, είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να πετύχουν εδώ αυτά τα παιδιά.
Έχουμε τμήματα ακαδημιών που αφορούν ηλικίες παιδιών από 1η δημοτικού μέχρι και 6η δημοτικού. Οργανωμένα τμήματα, χωρισμένα ανά ηλικία και σωματική και τεχνική ικανότητα. Τα προγράμματα , η διαδικασία εκμάθησης και τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι προσαρμοσμένα για αυτή την ηλικία, για να κάνουν πιο εύκολη την προσαρμογή και τη συμμετοχή των παιδιών στην ομάδα. 
Προπονητές είμαστε, ο κ. Κώστας Σιούλας, η κα Χριστίνα Χόικα και η κα Σοφία Οικονόμου, η οποία πέρυσι ήταν στον Ερμή και εγώ που ασχολούμαι περισσότερο με τα αγωνιστικά τμήματα της ακαδημίας, με την επιλογή των παιχτών που μπορούν να ακολουθήσουν αυτή την ομάδα και τα τμήματα που στη συνέχεια θα απαρτίσουν τις ομάδες των κορασίδων, των νεανίδων και των γυναικών».
-Το γυναικείο βόλεϊ είναι στην Α2. Θεωρείς ότι είναι μια πρόκληση για να έρθουν κοντά στο βόλεϊ και άλλα κορίτσια και να γίνει το βόλεϊ το άθλημα της πόλης τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά;
«Η γυναικεία ομάδα είναι η κορυφή της πυραμίδας. Ευτυχώς για εμάς και είμαστε περήφανοι για αυτό, συμμετέχουν στη γυναικεία ομάδα κορίτσια από την ομάδα μας, που ακολούθησαν όλη την εξελικτική διαδικασία της ομάδας. Πρέπει ο κόσμος της Πρέβεζας να έρθει να δει αυτή την ομάδα διότι είναι παιδιά του τόπου μας και το ευχάριστο για εμάς είναι ότι είναι κορίτσια από την ομάδα μας, δικά μας παιδιά. Παιδιά που τα μεγαλώσαμε εμείς μέσα εδώ στο γυμναστήριο και έφτασαν να ανεβούν Α2, να ανταγωνιστούν ομάδες σε πολύ καλό επίπεδο και να φτάσουν να προσφέρουν πολύ καλό θέαμα».
-Επιγραμματικά ποια είναι η φιλοσοφία των τμημάτων υποδομής του Φιλαθλητικού;
«Να έρθουν τα παιδιά, να μάθουν ένα άθλημα που θα τους γίνει τρόπος ζωής, που θα τους σημαδέψει στην υπόλοιπη ζωή τους και θα τους δώσει μια ταυτότητα, την ταυτότητα του αθλητή. Με οποιαδήποτε άθλημα και αν ασχοληθούν, αυτά τα παιδιά θα αποκτήσουν μια ταυτότητα η οποία  θα τις χαρακτηρίζει είτε είναι στο σχολείο, είτε στο πανεπιστήμιο, είτε αργότερα όταν γίνουν μητέρες. Θα έχουν πάντα την ταυτότητα του αθλητή και είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Οι εγγραφές γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή, από 10π.μ. έως 1μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο στο Φόρο (πίσω είσοδος).
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους προπονητές:

Κωνσταντίνος Σιούλας (τηλ. 6938517510)
Χριστίνα Χόικα (τηλ. 6943442433)
Σοφία Οικονόμου (τηλ. 6936167766)

Πρέβεζα η πόλη μου, 
Βόλεϊ το άθλημά μου,
Φιλαθλητικός η ομάδα μου!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites