Απο τα ΚΕΠ βεβαιώσεις του ΟΑΕΕ

Άμεσα θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ να λαμβάνουν βεβαίωσεις του Ταμείου τους απο τα ΚΕΠ της χώρας σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας . Εκτος απο τα ΚΕΠ θα μπορούν να προμηθεύονται τις βεβαιώσεις και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πύλης ermis.

Με την έναρξη ισχύς της κοινής υπουργικής απόφασης και την αποστολή της εφαρμοστικής εγκυκλίου στις αρμόδιες υπηρεσίες πλέον στα ΚΕΠ θα μπορεί για γίνεται η εκτύπωση των ακόλουθων βεβαιώσεων αρμοδιότητας ΟΑΕΕ: 
α) Βεβαίωση αποδοχών συνταξιούχου,
 β) Βεβαίωση Εισφορών, 
γ) Τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ, παράλληλα με τη διεκπεραίωσή της από τον ιστότοπο και από τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής, κατόπιν διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ «ΕΚΕΡ−ΕΡΜΗΣ». 

Για τη χορήγηση των βεβαιώσεων του ΟΑΕΕ από τα ΚΕΠ απαιτείται η συμπλήρωση και υπογραφή αιτήσεως του ενδιαφερομένου, ή νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του, υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ−ΚΕΠ. 

Για τη διεκπεραίωση των ανωτέρω εκτυπώσεων μέσω ΚΕΠ απαιτείται η επίδειξη των ακόλουθων δικαιολογητικών: 

α) η επίδειξη εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητας του ενδιαφερόμενου (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο). Σε περίπτωση κατά την οποία προσέρχεται εκπρόσωπος του δικαιούχου απαιτείται επίδειξη εξουσιοδότησης με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής. 

β) η επίδειξη εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του δικαιούχου, για την χορήγηση της βεβαίωσης αποδοχών συνταξιούχου και του Τρίμηνου ενημερωτικού σημειώματος σύνταξης 

γ) η επίδειξη εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο αριθμός Μητρώου (ΕΑΜ) του δικαιούχου, για την Βεβαίωση Εισφορών 

δ) η προφορική υπόδειξη του AMΚΑ του δικαιούχου 

Η ένταξη και διεκπεραίωση της διαδικασίας εκτύπωσης βεβαιώσεων ΟΑΕΕ μέσω ΚΕΠ, γίνεται μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ−ΚΕΠ που υποστηρίζουν τα ΚΕΠ το οποίο συνδέεται με τον ιστότοπο του ΟΑΕΕ. Ο ΟΑΕΕ σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΔιΜΗΔ (ΥΑΠ) θα προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις στα συστήματά του και δημιουργήσει την απαιτούμενη υποδομή από την πλευρά του για να διασυνδεθεί και διαλειτουργήσει με το σύστημα ΕΡΜΗΣ−ΚΕΠ, ώστε να διασφαλιστεί το ενιαίο περιβάλλον λειτουργίας των υπαλλήλων των ΚΕΠ, τα θέματα ασφάλειας και η τήρηση των απαραίτητων στοιχείων στο σύστημα ΕΡΜΗΣ−ΚΕΠ, η παραγωγή αναφορών και στατιστικών, αλλά και γενικότερα η παρακολούθηση των υποθέσεων που διεκπεραιώνονται μέσω των ΚΕΠ. 

Για την εξυπηρέτηση των χρηστών της εφαρμογής e−kep ermis κατά την υποβολή της αίτησης, διατίθεται, το αργότερο 15 ημέρες πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων στα ΚΕΠ, από τους αρμόδιους Διαχειριστές Δικτύων εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής καθώς και τυχόν οδηγίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας. 

Οι εκτυπωμένες βεβαιώσεις παραδίδονται στους ενδιαφερόμενους χωρίς να απαιτείται επικύρωση.

www.dikaiologitika.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites