Κυριακή, 19/01/2020

«Αναλήθειες τα όσα λέγονται για τους μισθούς στο Δημόσιο»

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας… σήμερα το πρωί, στο mega, και σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για μειώσεις στον εισαγωγικό μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων δημοσίων
υπαλλήλων, ξεκαθάρισε κατ’ αρχάς, πως το ποσό των 586 € που αναφέρθηκε, δεν αποτελεί τον εισαγωγικό μισθό νεοπροσλαμβανόμενου δημοσίου υπαλλήλου με πτυχίο – ο οποίος είναι 1.090 € – αλλά κάποιον, που έχει τελειώσει μόνο το Δημοτικό.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός τόνισε, πως δεν έχει αποφασιστεί η ποσοστιαία μείωση του εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο – διαψεύδοντας τα όσα ακούγονται – τονίζοντας, πως μελετάται ένας εξορθολογισμός αυτού, ώστε να ισορροπήσει με τον κατώτατο μισθό νεοπροσλαμβανόμενου υπαλλήλου στον ιδιωτικό τομέα.

«Στόχος μας είναι μέσα στην διετία – διάστημα μέχρι να μονιμοποιηθεί και τυπικά – ο νεοπροσλαμβανόμενος δημόσιος υπάλληλος να εκπαιδεύεται και στη συνέχεια να αξιολογείται, προκειμένου να διαπιστώνεται αν μπορεί να προσφέρει ή όχι στο Δημόσιο» προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε την πρόθεσή του να δοθεί «κίνητρο απόδοσης» στους δημοσίους υπαλλήλους, μέσω αυξήσεων στο «επίδομα θέσης» Τμηματαρχών, Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών, με στόχο τη συνεχή βελτίωσή τους και την επιδίωξη ανάληψης μίας τέτοιας θέσης ευθύνης.
Πηγή
Tromaktiko

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ