Νέο βίντεο με αποκεφαλισμό Βρετανού ομήρου

Ένα νέο βίντεο εκτέλεσης αιχμαλώτου της οργάνωσης του Ισλαμικού Χαλιφάτου δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής.
Σε αυτό απεικονίζεται ο τρίτος κατά σειρά αποκεφαλισμός ενός ομήρου, βρετανικής υπηκοότητας αυτή τη φορά, από τον γνωστό εκτελεστή «Τζον». Το θύμα είναι ο 44χρονος Ντέιβιντ Χάινς, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος απήχθη από το Ατμέχ της Συρίας τον Μάρτιο του 2013 όπου εργαζόταν στη γαλλική οργάνωση αρωγής Acted. 

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, «εργάζεται πυρετωδώς για να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο», που απεικονίζει τον αποκεφαλισμό του Βρετανού απαχθέντα Ντέιβιντ Χάινς.

Στο βίντεο, το οποίο τιτλοφορείται «Μήνυμα για τους συμμάχους της Αμερικής», απεικονίζεται ο Χάινς γονατιστός μπροστά από τον εκτελεστή του. Ο Χάινς αναγκάστηκε να διαβάσει μια δήλωση με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τη βρετανική κυβέρνηση για τον θάνατό του.

Στη συνέχεια ο τζιχαντιστής αντάρτης -ο ίδιος που εκτέλεσε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ – σημειώνει ότι η εκτέλεση του Χάινς έρχεται προς απάντηση της «ύπουλης συνεργασίας της Βρετανίας με τις ΗΠΑ» στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους ενώ αποτελεί μήνυμα για όλους τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά ο εκτελεστής δολοφονεί τον Χάινς με αποκεφαλισμό.
Στο τέλος του βίντεο ο τζιχαντιστής δείχνει έναν ακόμη Βρετανό υπήκοο που κρατά αιχμάλωτο το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Πρόκειται για τον Άλαν Χένινγκ, ο οποίος σύμφωνα με τον εκτελεστή θα είναι ο επόμενος που θα θανατωθεί, εάν ο Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Την τραγωδία επιτείνει το γεγονός ότι λίγες μόλις ώρες πριν τη δημοσίευση του βίντεο, η οικογένεια του 44χρονου Χέινς είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου να επικοινωνήσει με τους απαγωγείς του γιού τους και να ζητήσουν την απελευθέρωσή του.
«Ο Ντέιβιντ ενιωθε ζωντανός και ενθουσιασμένος με την ανθρωπιστική του δράση» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον θάνατο του Χέινς ο αδερφός του, Μάικ. «Η χαρά του και ανυπομονησία που έδειχνε για το έργο του στη Συρία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της θλιβερής αυτής υπόθεσης για μένα και την οικογένειά μου. Τον αγαπούσαμε και θα μας λείψει τρομερά» καταλήγει η ανακοίνωσή του, που δημοσιοποίησε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
http://www.zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΚΟΣΜΟΣ

Τα φονικότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων 25 ετών στην Ευρώπη

01/03/2023, 2:50 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Απόψε η πρώτη βροχή από “πεφταστέρια” για το 2023

03/01/2023, 12:44 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

H ανθρωπότητα κατανάλωσε ήδη το σύνολο της παραγωγής που ήταν εφικτή στον πλανήτη μέσα σε έναν χρόνο

28/07/2022, 12:17 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πωλούνται στην Ευρώπη από το 2035

29/06/2022, 10:58 πμ

ΚΟΣΜΟΣ

Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η «Ευλογιά των πιθήκων» – Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές

19/05/2022, 7:45 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

21/04/2022, 11:09 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Απόσυρση προϊόντων της σοκολάτας Kinder μετά από σαλμονέλα σε παιδιά στη Γαλλιά

05/04/2022, 12:45 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Η Mastercard αποκλείει από το δίκτυό της χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας

01/03/2022, 11:31 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites