ΠΡΕΒΕΖΑ: Σημαντικές παρεμβάσεις από τον κ.Κοσμά Κορωναίο

Διαδοχικές συσκέψεις με τους αντίστοιχους  αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των τμημάτων Πολιτισμού-Προγραμματισμού πραγματοποίησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού -Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος  έτσι ώστε να γίνει ενημέρωση  σε συγκεκριμένα έργα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου καθώς επίσης και προγραμματισμός νέων Δράσεων .

  Στην σύσκεψη με τα στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού  συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Τ.Υ  Στέλλα Βαρτελάτου . Οπως προέκυψε από την συζήτηση   υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη για  απορριματοφόρα ανακύκλωσης και υπογειοποίηση κάδων  ενώ  ο κ.Κορωναίος ζήτησε  μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατατεθούν υπό την μορφή προγράμματος οι απόψεις της υπηρεσίας  σχετικά με την  ολοκληρωμένη αντιμετώπιση  των οικιακών απορριμάτων , της ανακύκλωσης και των ογκωδών αντικειμένων. Σε ότι αφορά το μείζον πρόβλημα του  νέου κοιμητηρίου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και αδειοδοτήσεων καθώς και  η  εκπόνηση μελέτης οστεοφυλάκιου  για το υπάρχον κοιμητήριο  . Αναφορά έγινε επίσης στην ανέγερση κτιρίου  που θα στεγάσει το Μουσικό  Σχολείο για το οποίο υπάρχει πλήρης μελέτη που θα επικαιροποιηθεί   με την έναρξη της δράσης  στη νέα προγραμματική περίοδο. Οι υπηρεσίες του Δήμου επίσης βρίσκονται σε συνεργασία  με την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  προκειμένου να προχωρήσει  το έργο της ανάπλασης της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα ενώ   έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες  και για  την ειδική αρχιτεκτονική μελέτη που θα εκπονηθρί για το κτίριο των Ιαματικών Λουτρών.  Συζήτηση έγινε ακόμη για το θέμα της ελεγχόμενης  στάθμευσης   ,  το πρόγραμμα Εξοικονομώ και άλλες  δράσεις   καθώς και την επίσπευση αποπεράτωσης  πολεοδομικών μελετών. Στην συνάντηση που αφορούσε τον Πολιτισμό συμμετείχαν εκτός από τον κ.Κορωναίο οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι Ελευθερία Αγγέλη  και Ευάγγελος Συγκούνας και εκφράστηκαν απόψεις και προβληματισμοί ενώ παράληλα τέθηκαν  στόχοι για το επόμενο διάστημα.
Η ενίσχυση του εθελοντισμού, η αξιοποίηση συλλόγων και τοπικών δημιουργών καθώς και η υποστήριξη νέων καινοτόμων ιδεών  αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νέα προγραμματική   στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν  φορείς και πολίτες από  όλο τον Δήμο.
Ζητούμενο αποτελεί επίσης η αναβάθμιση των Μουσείων  που λειτουργούν στην περιοχή   και καταγράφουν την ιστορία , τον πολιτισμό και την λαϊκή  μας κληρονομιά  και στόχος είναι  με την βοήθεια  και των εθελοντών   οι συγκεκριμένοι χώροι να  είναι επισκέψιμοι  καθόλη την διάρκεια του έτους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites