Δευτέρα, 24/02/2020

Νέα ζωή και χαμόγελα για τη μικρή Μαρία

Η περιπέτεια της 6χρονης Μαρίας, που ζούσε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα και μεγάλωνε δίπλα σε ένα ζευγάρι που την είχε υιοθετήσει παράνομα, με ψευδείς βεβαιώσεις από τη Βουλγάρα μητέρα της, ανήκει πια στο παρελθόν.

Ο κατάξανθος άγγελος με τα μεγάλα γαλάζια μάτια ζει πλέον μια καλύτερη ζωή, την οποία έχει πλέον συνηθίσει και ήδη άρχισε να πηγαίνει σχολείο.

Η Μαρία, την οριστική επιμέλεια της οποίας έχει από τις αρχές του χρόνου ο σύλλογος Το Χαμόγελο του Παιδιού, στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς της δόθηκε η δυνατότητα για μάθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάθισε στα θρανία για να διδαχθεί τα πρώτα της γράμματα. Είναι πια μαθήτρια νηπιαγωγείου και κάνει όλα όσα κάνουν τα υπόλοιπα παιδία της ηλικίας της.

«Η Μαρία είναι ένα χαμογελαστό κοριτσάκι το οποίο έχει προσαρμοστεί πια πλήρως και έχει ενταχθεί στον ξενώνα όπου φιλοξενείται» ανέφεραν άνθρωποι του συλλόγου.

Στο νηπιαγωγείο όπου άρχισε να πηγαίνει, συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες. Μάλιστα έχει βελτιωθεί κατά πολύ και ο λόγος της, γιατί όταν ήρθε σε εμάς αντιμετώπιζε ιδιαίτερη δυσκολία και επικοινωνούσε κυρiως με το βλέμμα».

Η αστυνομία τίμησε τους 14 άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας οι οποίοι συμμετείχαν στη διερεύνηση και την εξιχνίαση της υπόθεσης και κατάφεραν ύστερα απ’ τις αγωνιώδεις προσπάθειες να εντοπίσουν τους βιολογικούς γονείς της «Μαρίας των Ρομά».

Πηγή: ESPRESSO

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ