Πέμπτη, 12/12/2019

Έρχεται ρευστό στους φυσικοθεραπευτές! Τι ζητά ο ΕΟΠΥΥ, τι λέει ο Βορίδης

Μπορεί ο Μάκης Βορίδης να παρουσίασε τις δαπάνες για τις φυσικοθεραπείες στη Βουλή εμφανίζοντας αυξημένα τα ποσά για το 1ο εξάμηνο του έτους, η διοικηση του ΕΟΠΥΥ όμως στο νέο κανονισμό παροχών προτείνει να υπάρχει αύξηση της αποζημίωσης  για κάθε συνεδρία  φυσικοθεραπείας.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πολύς λόγος έχεις γίνει και στο παρελθόν για τις αποζημιώσεις που δίνονται για φυσικοθεραπείες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα με την προηγούμενη ηγεσία είχαν κουρευτεί άρδην οι αμοιβές των φυσικοθεραπευτών σχεδόν στο μισό προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου. 

Επιχείρημα του υπουργείου Υγείας τότε ήταν πως γίνονταν υπερχρεώσεις σε φυσικοθεραπείες. Βέβαια μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά καθώς ειδικά τα μικρά ιατρεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. 

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης υποστηρίζει ότι οι φυσικοθεραπευτές για το πρώτο εξάμηνο του 2014 ζητούν να πληρωθούν για υπηρεσίες που παρείχαν το πόσο των 41 εκατ. ευρώ την ώρα που ο ετήσιος προϋπολογισμός προβλέπει συνολικά 62 εκατ. ευρώ. 

Βέβαια στο προσχέδιο του Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ η διοίκηση προτείνει να υπάρξει αύξηση της αποζημίωσης για φυσικοθεραπείες κάτι που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας.

http://www.iatropedia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ