Τετάρτη, 29/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλη η αλήθεια για την οδοντιατρική κάλυψη από τον κ. Ντούμο Δημήτριο

Ο κ. Δημήτρης Ντούμος, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρεβέζας αποκαθιστά όλη την αλήθεια σχετικά με τις οδοντιατρικές καλύψεις του Ε.Ο.Π. Υ.Υ και τονίζει τα παρακάτω:

 1) Οι συμβάσεις που θα προταθούν στους οδοντιάτρους δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη (προς το παρόν τουλάχιστον) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και πρόκειται να προταθούν μονομερώς από τον ΕΟΠYΥ σε μια προσπάθεια του τελευταίου να καλύψει τη μακροχρόνια ανεπάρκεια του στην οδοντιατρική περίθαλψη. 

2) Οι τιμές που αναφέρετε είναι μικτές και όχι οι πραγματικές. Η συμμετοχή του ασφαλισμένου στις περισσότερες από τις οδοντιατρικές πράξεις που αναφέρετε αγγίζει το 70% π.χ. για ένα σφράγισμα η τιμή του οποίου καθορίστηκε στα 25 ευρώ ο ασφαλισμένος θα πληρώσει συμμετοχή 17.5 ευρω και μόνο 7.5 ευρώ θα είναι η συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ.

3) Σε κάθε οδοντίατρο θα επιβληθεί πλαφόν το οποίο κανείς από τους εμπνευστές των συμβάσεων δεν μας έχει εξηγήσει πως θα λειτουργήσει και το σημαντικότερο τι θα κάνουν οι ασθενείς μας όταν ο οδοντίατρος εξαντλήσει το πλαφόν. Για να καταλάβετε το μέγεθος της παραπλάνησης ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για την οδοντιατρική περίθαλψη είναι κλειστός 60 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος και πρέπει να μοιραστεί σε 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους…αναλογούν περίπου 6 ευρώ ανά άτομο…Τώρα τι είδους ασφαλιστική κάλυψη είναι αυτή ας σας απαντήσουν αυτοί που την σκέφτηκαν… Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να αποκατασταθεί η αλήθεια. 
                  Με τιμή
           Ντούμος Δημήτριος, 
Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου 
                    Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ