ΠΡΕΒΕΖΑ: Σήμερα η μοναδική εμφάνιση του κορυφαίου Βέλγου πιανίστα και συνθέτη WIM MERTENS

Για τη συναυλία του Wim Mertens θα υπάρχει μεταφορά προς και από το μνημείο του Αυγούστου με το ΚΤΕΛ. Αναχώρηση Κυριακή 24/8 στις 19:30 και στις 20:15 (δύο δρομολόγια) από την πλατεία Ανδρούτσου και επιστροφή μετά τη συναυλία.
Ο διάσημος Βέλγος πιανίστας και συνθέτης WIM MERTENS στη μοναδική εμφάνισή του στη χώρα μας θα ερμηνεύσει έργα του στον μαγευτικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου στη Νικόπολη.
Η ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας σε συνεργασία με την Π.Ε. Πρέβεζας, το Δήμο Πρέβεζας και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Preveza Jazz Festival διοργανώνουν μια μοναδική μουσική βραδιά, στο πλαίσιο εκδηλώσεων αφιερωμένων στη συμπλήρωση 2.000 χρόνων από το θάνατο του Οκταβιανού Αυγούστου.

An evening with WIM MERTENS
Πιάνο-φωνή

Τα εισιτήρια της προπώλησης για τη συναυλία του Wim Mertens έχουν εξαντληθεί. Θα υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια των 20 ευρώ στα ταμεία στο μνημείο.

Για τους κατόχους εισιτηρίων θα προηγηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από αρχαιολόγους της Εφορείας, ώρα 20.00μμ.

Χορηγός ΑΕGEAN AIRLINES

Λίγα λόγια για τον Wim Mertens

Ο σπουδαίος Βέλγος καλλιτέχνης και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μινιμαλιστικής σύνθεσης καθώς και των κινηματογραφικών και θεατρικών soundtracks, θα ερμηνεύσει στο μαγευτικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου τις περισσότερες από τις διάσημες συνθέσεις του που τον έχουν κάνει τόσο δημοφιλή ανά τον κόσμο. Γεννημένος το 1953 είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης που έχει δώσει πολλές συναυλίες ως σολίστ αλλά και με το σχήμα του σε όλη την Ευρώπη, στη Βόρεια και την Κεντρική Αμερική, την Ιαπωνία και τη Ρωσία.
Έχει να επιδείξει περισσότερες από 50 μουσικές κυκλοφορίες σε διάστημα 30 χρόνων και πολυάριθμες εμφανίσεις ανά τον κόσμο είτε σόλο με το πιάνο του είτε με ορχήστρα δωματίου είτε πάλι συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας. Η μοναδική του ικανότητα να εξελίσσει και να πειραματίζεται με την πολυπλοκότητα του ήχου έχει ως αποτέλεσμα πλήθος ιδιαίτερων ενορχηστρώσεων κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο Mertens έδωσε συναυλίες το 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 2012 στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” και το 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ο πολυπράγμων και μόνιμα ανήσυχος Βέλγος συνθέτης, μουσικολόγος, κοντρα-τενόρος, κιθαρίστας και πιανίστας Wim Mertens έχει καταφέρει να αποκτήσει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό χάρη στην μουσική ποικιλία που διακρίνει την πλούσια δισκογραφία του. Από τη μουσική επένδυση της παράστασης The Power of Theatrical Madness (1984) του Jan Fabre και της βραβευμένης ταινίας The Belly of An Architect (1987) του Peter Greenaway μέχρι το κλασσικό πια δίσκο-ορόσημο της μινιμαλιστικής σύνθεσης Vergessen (1982) καθώς και το δημοφιλέστατο Un Respiro (2005), το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Mertens ουδέποτε, από τα πρώτα του βήματα μέχρι και σήμερα, επανέλαβε επιτυχημένες μουσικές φόρμες ή τυποποιήθηκε για χάρη της εμπορικής απήχησης.

Ακούστε το πολύ γνωστό Struggle for Pleasure το οποίο έχει 2.687.236 προβολές στο youtube http://www.youtube.com/watch?v=LvZQOYzycVA .

Ο χώρος

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένο χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις. Πρόκειται για το μνημείο – τρόπαιο της ναυμαχίας του Ακτίου, που ανήγειρε ο Οκταβιανός Αύγουστος σε ανάμνηση της νίκης του επί του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας και την τελική επικράτηση της Ρώμης στην Ανατολική Μεσόγειο. Βρίσκεται στις νότιες παρυφές της λοφοσειράς του Μιχαλιτσίου και δεσπόζει του αρχαιολογικού χώρου. Οι πηγές αναφέρουν ότι στη θέση αυτή είχε στήσει το στρατηγείο του ο ίδιος ο Οκταβιανός τις παραμονές της θαλάσσιας αναμέτρησης.
Το Μνημείο αναπτύσσεται σε δύο επιφάνειες. Η κατώτερη ορίζεται από έναν ισχυρό τοίχο, ο οποίος ενισχύεται νοτιότερα από έναν δεύτερο ευθύγραμμο. Η νότια πρόσοψη του πρώτου τοίχου φέρει αγκυρόσχημες λαξεύσεις, όπου, σύμφωνα με τις πηγές, είχαν αναρτηθεί τα χάλκινα έμβολα των αιχμαλωτισθέντων πλοίων του στόλου των ηττημένων. Στο άνω επίπεδο βρισκόταν κεντρικός βωμός, αφιερωμένος στο θεό Απόλλωνα, προσφιλή θεό – προστάτη του Οκταβιανού. Ο βωμός ήταν πλούσια διακοσμημένος από υψηλής τέχνης ανάγλυφες παραστάσεις και πλαισιωνόταν στις τρεις πλευρές του, τη βόρεια, την ανατολική και τη δυτική, από στοές. Στο κέντρο της βόρειας στοάς διαμορφώνεται εξέδρα σε σχήμα Π.
Στην ανωδομή της πρόσοψης του πρώτου τοίχου πρέπει να ήταν τοποθετημένη η μνημειακή αναθηματική επιγραφή του μνημείου, σε κεφαλαιογράμματη λατινική. Σύμφωνα με τα έως σήμερα εντοπισμένα τμήματα της επιγραφής μπορούμε να διαβάσουμε ότι ο Οκταβιανός «…αφιέρωσε στον Ποσειδώνα και τον Άρη το στρατόπεδο από όπου εφόρμησε κατά του εχθρού, το οποίο τώρα κοσμείται με λάφυρα πλοίων».
Η μνημειακή μορφή του κτιρίου, η ανέγερσή του αμέσως μετά τη ναυμαχία του Ακτίου και οι πολλαπλοί συμβολισμοί, με τους οποίους είναι φορτισμένο, το ανάγουν σε χαρακτηριστικό παράδειγμα της προπαγανδιστικής πολιτικής που εφάρμοσε ο Οκταβιανός στα πλαίσια της μονοκρατορίας του (πηγή http://www.lgepka.gr/mnhmeio.html).

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites