ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρουσίαση του βιβλίου ”Η γοητεία μιας συντριβής” του συγγραφέα Δημήτρη Μάρδα.

«Η Γοητεία μιας συντριβής, Β΄ έκδοση» 
(Εκδόσεις Καστανιώτη)
Για το βιβλίο είπαν τα ακόλουθα οι:
Γιώργος Γραμματικάκης  (Καθηγητής Παν/μιου Κρήτης, π. Πρύτανης). «Το βιβλίο είναι μια εντυπωσιακή τοιχογραφία της πολιτικής και της οικονομικής μας ζωής».
Σοφίκα Ελευθερουδάκη (Δ/νων Σύμβουλος Γ.Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ) «Δεν είναι τόσο η μυθιστορηματική αφήγηση του βιβλίου όσο το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι ήρωες του Δ.Μάρδα που με συνεκλόνισε: Αυτός ο βούρκος, η διαφθορά, οι «δικοί μας» αλλά και οι «δικοί σας» και – βεβαίως – και οι «δικοί τους» που μας έφεραν στη σκληρή πραγματικότητα που όλοι ζούμε σήμερα. Από τα ανοίγματα διαγωνισμών του δημοσίου σε…δόσεις έως τις «άνωθεν» τοποθετήσεις επιτροπών «ελέγχου»  και τις ακατάπαυστες επισκέψεις στα υπουργεία και οργανισμούς και πιέσεις στελεχών από επίδοξους νονούς…. 
Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα – ξεμπροστιάζει ότι χειρότερο υπήρξε στην Ελλάδα και μας οδήγησε στο δύσκολο παρόν.» 
Kaνή Καραβά (Συγγραφέας, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) «Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με πολιτικές εκφάνσεις γεμάτο μυστήριο, ίντριγκες, άγχη, ερωτικές καταστάσεις εκπλήξεις και απρόοπτα. Ο Δημήτρης Μάρδας σε αυτό το πολιτικό θρίλερ που σε κρατά υπνωτισμένο από την αρχή έως το τέλος, μας οδηγεί με αριστοτεχνικό τρόπο στα άδυτα των Βρυξελλών τέμνοντας τις σκοτεινές γωνιές τους με την αιχμή της πένας του και βουτώντας όλο και πιο βαθειά σ’ έναν κόσμο άγνωστο όσο και επικίνδυνο». 
         Θανάσης Μαυρίδης (Διευθυντής της εφημερίδας Κεφάλαιο και της ιστοσελίδας Capital.gr).«Ήταν μία συναρπαστική εμπειρία. Μου κόστισε μία ημέρα αϋπνίας, αλλά άξιζε τον κόπο. Δεν μου πήγαινε να το αφήσω για την επομένη…»(βλ περισσότερα: http://www.capital.gr/News.asp?id=1605249   
Βλ. επίσης, http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.vivlia&id=20205
Στη δεύτερη έκδοση που κυκλοφορεί, παρουσιάζονται οι απόψεις για το βιβλίο των: Μ. Αναγνωστάκη (Δημ/φος Mega), Α. Βουβολίνη (Εκδότρια), Κ. Ζουράρη (Πολιτιολόγου), Δ. Μπουραντά (καθ/τή Παν/μίου και συγγραφέα), Θ. Λάλα (Δημ/φου Fleash 96), Γ. Μυλόπουλου (Πρύτανη του ΑΠΘ), Μ. Παπαδημητρίου  (Δημ/φου Καθημερινή-ΣΚΑΪ), Μ. Τοπαρλάκη, (Δημ/φου ΕΡΤ), Π. Σαββίδη (Δημ/φου ΕΡΤ3). 
Όλη η παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα, δίνεται από το http://www.youtube.com/watch?v=Rq2NcfRHFXY).

Δημήτρης Μάρδας
«Η γοητεία μας συντριβής»
Μυθιστόρημα
(Εκδόσεις Καστανιώτη)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολιτικό μυθιστόρημα που ολοκληρώνεται με τη βοήθεια μιας αστυνομικής περιπέτειας.  Κύριος πρωταγωνιστής των καταστάσεων που εκτυλίσσονται, είναι ένα στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατόπιν γίνεται Γενικός Γραμματέας σε υπουργείο, κατά τη διάρκεια δύο πρόσφατων περιόδων. 
Η όλη εξιστόρηση καταστάσεων και εξελίξεων, αφορά σε ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με διαγωνισμούς κρατικών προμηθειών, επεκτεινόμενη δευτερευόντως και σε άλλα θέματα που απασχολούν κάποιες εκφάνσεις της αγοράς. Το βιβλίο αρχικά, μεταφέρει τον αναγνώστη στις Βρυξέλλες και καταγράφει, εκτός των άλλων, τα παραλειπόμενα κάποιων διεθνών διαπραγματεύσεων και τον τρόπο με τον οποίον εξελίχθηκαν οι τελευταίες, στο πλαίσιο της πορείας του πλανήτη προς την παγκοσμιοποίηση. Ακολούθως η ιστορία καταλήγει στην Αθήνα. Εκεί παρουσιάζεται το μέγεθος της γραφειοκρατίας που σαρώνει το μικρόκοσμο ενός υπουργείου, ο τρόπος δράσης πολιτικών προσώπων, το μεγαλείο της μεταξύ τους ασυνεννοησίας και οι σχέσεις διαπλοκής που ανθίζουν ανάμεσα σε πολιτικούς και επιχειρηματίες. 
Όλα τα γεγονότα, τα διαπερνά μια ιστορία με πρωταγωνιστές μια μητέρα και την κόρη της. Η όλη πλοκή, αρχίζει από μια τυχαία γνωριμία ενός ατόμου που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να εργαστεί στην Επιτροπή με μια καταδιωγμένη γυναίκα, τη μητέρα, σε πτήση για τις Βρυξέλλες το 1992. Η μητέρα κινείται με μεγάλη άνεση και σ’ ανύποπτους χρόνους, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Το νήμα, που άρχισε αυτή να ξετυλίγει, πιάνει η δαιμόνια κόρη της, σπουδάστρια στην Αμβέρσα, με τη βοήθεια μιας καλά μεθοδευμένης εκδικητικής συμπεριφοράς, το αποτέλεσμα κάποιων παλαιότερων εφιαλτικών στιγμών που επανήλθαν στη μνήμη της. Κι’ όλα αυτά εξαιτίας μιας  απροσεξίας… 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites