Τετάρτη, 29/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καλεί όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και τους ανέργους στο συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Σεπτέμβρη 2014 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.

Η Κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας νόμους και επιβάλλοντας μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα.
Η πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας και ο ελληνικός λαός, είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, οι απολύσεις, οι φοροεπιδρομές. Το χειρότερο όλων είναι οι διαρκείς παρεμβάσεις στα Δημοκρατικά και Κοινωνικά μας Δικαιώματα, μέσα από τις αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις απεργών, την κατάργηση και τις συνεχείς «παρακάμψεις» Δημοκρατικών Θεσμών και Διαδικασιών.
Η κυβέρνηση εκτός από την οικονομία κακοποιεί κατ΄ επανάληψη και τους δημοκρατικούς θεσμούς, κουρελιάζει το Σύνταγμα με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών και αντεργατικών σκοπιμοτήτων.
Ισοπεδώνει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας. Κάθε έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Την ώρα που η κυβέρνηση επαίρεται για τη δήθεν οικονομική ανάκαμψη, τρεις στους 10 Έλληνες παραμένουν άνεργοι, από τους οποίους μόνον ένας στους 10 επιδοτείται, περίπου 850.000 άτομα εργάζονται και πληρώνονται μέχρι και με ένα χρόνο καθυστέρηση και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης (μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, “μπλοκάκια” κ.λπ.) έχουν ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να βιώνει δραματικές καταστάσεις αφού δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά ούτε τις βασικές του ανάγκες.
Η αποδόμηση του Συστήματος των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων έχει ως αποτέλεσμα τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών τουλάχιστον κατά 30% με αντίστοιχες αρνητικές επιπτώσεις στις εισφορές και στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία σε συνάρτηση με το κούρεμα των αποθεματικών τους έχουν περιέλθει σε οριακό σημείο ρευστότητας και μακροχρόνιας βιωσιμότητας.
Το επιχείρημα των δανειστών για την αναγκαστική μείωση μισθών που έγινε στη χώρα μας με στόχο τη μείωση τιμών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ακυρώθηκε στην πράξη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που δείχνουν ότι την περίοδο 2009-2013 το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε κατά 20 μονάδες με τις τιμές όμως να αυξάνονται κατά 10%, με την αγοραστική δύναμη να συρρικνώνεται και με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας να περιορίζεται μόλις κατά 4 θέσεις.
Το εισόδημα από αποδοχές εργασίας μειώθηκε κατά 41 δις ευρώ με την εκτίμηση ότι έως το τέλος του 2014 θα έχει μειωθεί κατά ακόμα 2 δις ευρώ.
Η μαύρη εργασία παρά τα υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες κερδίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο έδαφος με τους αποδυναμωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς να μην μπορούν να προστατεύσουν τον εργαζόμενο από φαινόμενα ανήθικη επιχειρηματικότητας.
Στο «όνομα» της μείωσης του χρέους προωθείται το ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος όπως αποφασίστηκε προσφάτως για τη ΔΕΗ, ώστε να εξευμενισθούν οι «αγορές» και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες του κράτους.
Στο «όνομα» της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας κατήργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση. Την ίδια στιγμή τα καρτέλ καλά κρατούν. Οι τιμές στα βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης παραμένουν σε υψηλότατα επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις, εν μέσω οικονομικής κρίσης και διαρκών μειώσεων των εισοδημάτων, έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.
Στο «όνομα» του συμμαζέματος των δημόσιων οικονομικών απολύουν και βάζουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Στην ουσία σε αυτή την περίοδο της κοινωνικής κρίσης, ενώ θα έπρεπε το κράτος να στηρίζει τους πολίτες που δοκιμάζονται μια και οι ανάγκες τους είναι αυξημένες, αποδυναμώνουν και ξηλώνουν το κράτος πρόνοιας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αφαιρούν από τον κρατικό μηχανι-σμό τη δυνατότητα να ελέγξει την παραβατικότητα στους διάφορους τομείς της οικονομίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράξει έσοδα από αυτή την παραβατικότητα, να πατάξει την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.
Εφαρμόζουν πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά του κόσμου της μισθωτής εργασίας, κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, υλοποιούν πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, απαιτούμε να μπει εδώ και τώρα οριστικό τέλος ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ.
Παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καταργήσεις και τους περιορισμούς έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα τους με κάθε μέσο και τρόπο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ & ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ν’ ακυρώσουν τις καταστροφικές επιταγές των Μνημονίων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να κερδίσει ο Έλληνας εργαζόμενος αυτά που του στέρησαν λόγω της κρίσης για την οποία δεν φέρει καμία ευθύνη.
Η ΓΣΕΕ μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία αποτελεί ρωγμή στη λογική των μνημονίων θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και λόγω δεδικασμένων, είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε και το Μνημόνιο θα δεχθεί ένα πάρα πολύ ισχυρό νομικό πλήγμα.
Ήδη, τα διεθνή ελεγκτικά όργανα όπως το Διεθνές Γραφείο Εργασίας μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές της Συνομοσπονδίας έχει καταγγείλει τη χώρα μας για παραβίαση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ζητώντας την άμεση συμμόρφωσή της με διεθνείς συμβάσεις.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι
Απαιτούμε
> Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
> Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες – Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άρση όλων των επιστρατεύσεων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών. >Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
> Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
> Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων – τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
> Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.
> Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής εναντίον του κόσμου της εργασίας και στις πολιτικές ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, υποβάθμισης του Κοινωνικού Κράτους και στην προσπάθεια ισοπέδωσης κάθε έννοιας Δημοκρατίας.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. Για αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας.

                                     Δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό «παρόν» γιατί:
                                             Θέλουμε Εργασία και ΟΧΙ Ανεργία
                                             Απαιτούμε Δημοκρατικά Δικαιώματα
                                             Αγωνιζόμαστε για Κοινωνική Δικαιοσύνη

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ, ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/9/2014 ΣΤΙΣ  08.00 Π.Μ., ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:26820-22321

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ