Πέμπτη, 13/08/2020

Μια δεύτερη Νεκρά Θάλασσα έξω από τον πλανήτη Γη.

Ένα τεράστιο ωκεανό κρύβει στα σπλάχνα του ο Τιτάνας, ο μεγαλύτερος από τους δορυφόρους του πλανήτη – γίγαντα, του Τιτάνα.

Μάλιστα ο ωκεανός αυτός είναι τόσο αλμυρός όσο η Νεκρά Θάλασσα της Μέσης Ανατολής.

Οι επιστήμονες μελετούν τα δεδομένα που στέλνει το διαστημικό σκάφος Cassini που εδώ και μια δεκαετία που επισκέπτεται στο σύστημα του Κρόνου.

Η νέα εκτίμηση για την αλμυρή θάλασσα στο εσωτερικό του, κάνει ακόμη πιο γοητευτικό και μυστηριώδες το μεγάλο φεγγάρι του γιγάντιου πλανήτη με τους δακτύλιους.

Τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι ο εξωτερικός παγωμένος φλοιός του δορυφόρου είναι ιδιαίτερα άκαμπτος και οι πάγοι του συνεχώς στερεοποιούνται. Η σχετικά υψηλή πυκνότητα των υδάτων κάτω από αυτή την παγωμένη επιφάνεια αποδίδεται στην πολύ μεγάλη περιεκτικότητά τους σε άλατα, ανάλογη με αυτή της Νεκράς Θάλασσας.

«Πρόκειται για έναν υπερβολικά αλμυρό ωκεανό με βάση τα γήινα δεδομένα. Αυτή η διαπίστωση ίσως αλλάξει την έως τώρα άποψη ότι αυτός ο ωκεανός μπορεί να φιλοξενεί ζωή, αν και στο παρελθόν οι συνθήκες σε αυτόν ίσως υπήρξαν πολύ διαφορετικές», δήλωσε ο επικεφαλής των μελετών.  

ΠΗΓΗ: http://www.news.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ