Κυριακή, 08/12/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ-ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Στιγμές αγωνίας στην Κυανή Ακτή

Στιγμές αγωνίες έζησαν οι λουόμενοι στην Κυανή Ακτή, στο ύψος των ιαματικών λουτρών όταν ηλικιωμένη γυναίκα η οποία μόλις βγήκε από την θάλασσα έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στην άμμο. Αμέσως συγκεντρώθηκε κόσμος για τις πρώτες βοήθειες ενώ κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και έσπευσε στο σημείο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έδωσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες στην ηλικιωμένη γυναίκα με τεχνητές αναπνοές ενώ για παν ενδεχόμενο είχαν στην διάθεση τους και εξωτερικό απινιδωτή. Η ηλικιωμένη κυρία ανέκτησε τις αισθήσεις και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για περαιτέρω έλεγχο. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι μαζί με τους διασώστες το ΕΚΑΒ πολίτες που βρίσκονταν εκείνη στην στιγμή στο σημείο κουβάλησαν κυριολεκτικά το φορείο μέχρι το ασθενοφόρο. Η πρόσβαση λοιπόν στις παραλίες για τα επείγοντα περιστατικά αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά αυτούς που υλοποιούν την ….ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 σχόλια για “ΠΡΕΒΕΖΑ-ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Στιγμές αγωνίας στην Κυανή Ακτή”

  1. Ο/Η kon mar λέει:

    Έχουμε συχνά δυσάρεστα περιστατικά ατόμων που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες στις Ελληνικές παραλίες, ακόμη και θανάτους από πνιγμούς ή βιολογικές αιτίες, όπως καρδιοπάθειες, αλλεργικά σοκ,δερματοπάθειες και καρκινογεννέσεις από την έκθεση στον θερινό ήλιο, κλπ.
    Δυστυχώς, έχει δομηθεί ολόκληρη βιομηχανία και τεράστια συμφέροντα πάνω σε αυτό το είδος τουρισμού, έτσι ώστε να καθίσταται στοιχείο κοινωνικής καταξίωσης ή κοινωνικού στιγματισμού η εναρμόνιση της συμπεριφοράς μας με την επικρατούσα <> κατά τους θερινούς μήνες:-πόσα μπάνια έκανες, πού, πόσο μαύρισμα,και άλλες τέτοιες ανοησίες,Ας μη είμαστε ρατσιστές, και η λευκή επιδερμίδα δεν είναι φυλετικό στίγμα.!!!Έχω φίλους Σενεγαλέζους που βεβαιώνουν ότι δεν θα ένοιωθαν άσχημα αν είχαν την επιδερμίδα μου!Νομίζω,επιστημονικά, οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι απο τα όποια οφέλη,και αν δεν ήταν δομημένα μεγάλα συμφέροντα θα απαγορεύονταν με νόμο.Εν πάσει περιπτώσει,καλά θα έκαναν οι περισσότεροι να συμβουλεύονταν από πριν το γιατρό τους, πριν πασαλειφτούν με αμφίβολα έλαια και βούρ για την κοντινή παραλία!

  2. Ο/Η kon mar λέει:

    Τί έγινε με το σχόλιό μου, δεν θα το δημοσιεύσετε τελικά;

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ