ΠΡΕΒΕΖΑ: Ολοκληρώθηκε η έβδομη και τελευταία εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικότητας 2014.

Με την συμμετοχή 110 παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών ολοκληρώθηκε η έβδομη και τελευταία εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικότητας 2014,  «Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις Βιβλιοθήκες», που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library και την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», με στόχο την προώθηση της Φιλαναγνωσίας και της δημιουργικότητας στους μελλοντικούς χρήστες των Βιβλιοθηκών.
     Το διάστημα από  28 Ιουλίου μέχρι 1η Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν οι πιο κάτω δράσεις:
1η &  Δράση:
Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους, Δευτέρα 28 Ιουλίου, στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.
   Σχεδιάσαμε ένα μεγάλο χάρτη που περιελάμβανε τις χώρες των αντιθέτων κόσμων και ακόμα τους δρόμους για να ταξιδέψεις από τον ένα κόσμο στον άλλο, τους κατοίκους που ζούσαν σε κάθε χώρα, τα βιβλία που διάβαζαν και τις ιστορίες που αφηγούνται.
Με την, την καθηγήτρια Μυρτώ Τσαούση, τη βιβλιοθηκονόμο Αικατερίνη Κορωναίου και την φοιτήτρια Δήμητρα Λάμπρου.
2η Δράση
Η μέρα του ράβε – ξήλωνε,  Τρίτη 29 Ιουλίου, στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης
   Αφηγηθήκαμε την ιστορία της Πηνελόπης της πιστής συζύγου του Οδυσσέα, και του τεχνάσματος που είχε εφεύρει (τη μέρα ύφαινε και το βράδυ ξήλωνε), προκειμένου να αποφεύγει τους μνηστήρες και μιλήσαμε για τον αργαλειό της παράδοσής μας, τα χτένια, την ανέμη, το αδράχτι κ.α. Στο τέλος τα παιδιά υφάνανε στους δικούς μας χειροποίητους αργαλειούς το πολύχρωμο ύφασμά τους. Η θέληση και το μεράκι κυριάρχησαν προκειμένου το αποτέλεσμα να βγει καλό και έτσι το ράβε – ξήλωνε έγινε πράγματι πράξη. Τα παιδιά θα συνεχίσουν  να υφαίνουν στον αργαλειό τους το δικό τους ύφασμα και την επόμενη εβδομάδα μέχρι να τελειώσει…
Με την νηπιαγωγό Δέσποινα Μαυρίδου, τον βιβλιοθηκονόμο Σπυρίδωνα Λάμπρου και την φοιτήτρια Δήμητρα Λάμπρου.
3η Δράση
Μέρες Μουσικής, Τετάρτη 30 Ιουλίου, στη Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης
   Οι εθελόντριες καθηγήτριες μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας, Κωνσταντίνα Ντούσια και Κλεοπάτρα Τρικόλη, και η δασκάλα Έλσα Φώτου γνώρισαν στα παιδιά, με τα μουσικά τους όργανα, τον υπέροχο κόσμο της μουσικής.  Τη μελωδία και το θόρυβο, τον ρυθμό και την αρρυθμία, τους ήχους και τη σιωπή και έφτιαξαν μικρές συνθέσεις και τραγούδια..
4η Δράση 
Η Μέρα των Ανέμων,  Πέμπτη  31 Αυγούστου, στη Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης
Διαβάσαμε  το παραμύθι του Αισώπου « Ο ήλιος και ο Άνεμος», όπως επίσης ένα Ινδιάνικο και ένα Λαϊκό παραμύθι για τον άνεμο. Στη συνέχεια κατασκευάσαμε από ένα πανέμορφο ανεμοδείκτη και ανεμολόγιο και μάθαμε για το Βοριά και το Νοτιά, τον ανατολικό και το δυτικό άνεμο.
Με τον βιβλιοθηκονόμο Σπυρίδωνα Λάμπρου και την φοιτήτρια Δήμητρα Λάμπρου.
Κλείσιμο Καλοκαιρινής Εκστρατείας Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικότητας 2014,  
Παρασκευή, 1η  Αυγούστου, στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.
   Με την  συμμετοχή 50 παιδιών περίπου έκλεισε η φετινή μας Καλοκαιρινή Εκστρατεία Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικότητας που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη μας, σε συνεργασία με το Futrure Library και την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Τα παιδιά τα περίμενε μια έκπληξη που ήταν η παρουσία του γνωστού ταχυδακτυλουργού Θεόδωρου Πιστιόλα, ο οποίος ξετρέλανε τους μικρούς μας φίλους με τα απίθανα κόλπα του. Στη συνέχεια τα παιδιά ψήφισαν και ζωγράφισαν τον αγαπημένο ήρωά τους που δεν ήταν άλλος από τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη. Στο τέλος προσφέρθηκε στα παιδιά ένα υπέροχο αναμνηστικό που κατασκεύασε η εθελόντρια νηπιαγωγός Σίσυ Τσαούση.
Στη δράση συμμετείχαν όλοι οι εθελοντές της καλοκαιρινής εκστρατείας μας:  Μαρία Βάσση, Ιωάννα Δούκα, Νεφέλη Ζιάκα, Δέσποινα Μαυρίδου, Μαίρη Μέξη, Αλεξία Μπουκουβάλα, Κωνσταντίνα Ντούσια, Θεόδωρος Πιστιόλας, Κλεοπάτρα Τρικόλη Μυρτώ, Τσαούση, Σίσυ Τσαούση και Έλσα Φώτου
τους οποίους ευχαριστούμε θερμότατα.

Κοσμάς Κορωναίος
Δημοτικός Σύμβουλος
Εντεταλμένος σε θέματα πολιτισμού


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites