Τετάρτη, 22/01/2020

Που θα γίνουν 6.500 απολύσεις στο δημόσιο το 2014.

Σε συνάντηση που είχε το Σάββατο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Κυρ. Μητσοτάκης με την Τρόικα δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος για τις 6.500 απολύσεις του 2014. Σε αντάλλαγμα, η τρόικα δεν θα επιμείνει σε νέες απολύσεις για το 2015. «Όπως εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, έτσι και αυτοί τις δικές τους» δήλωσε παράγοντας του υπουργείου. Απο που θα γίνουν όμως οι 6.500 απολύσεις το 2014

Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2014, κατά τη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/7. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, οι απολύσεις θα προέλθουν από 1.050 υπαλλήλους από τη μείωση των δομών στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και στις ανώνυμες εταιρίες που εποπτεύουν τα υπουργεία Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο επίκεντρο των φορέων που θα μειωθούν οι δομές τους είναι οι εταιρίες συγκοινωνιών (τραμ, μετρό)
Επίσης 1.850 υπάλληλοι που απασχολούνται με προσωρινές διαταγές και απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις ενώ θα απολυθούν 3.600 υπάλληλοι που είτε βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ολοκληρώνουν το 8μηνο και δεν πρόκειται να τοποθετηθούν σε νέες θέσεις, είτε έχουν απομακρυνθεί για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα, είτε προκύπτουν εις βάρος τους στοιχεία μετά τους επανελέγχους πλαστών πιστοποιητικών και παράνομων μονιμοποιήσεων συμβασιούχων.

www.dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ