ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Φερνάντο Σάντος «Ήρθαμε για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο».

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος παραμονή της αναμέτρησης με την Κολομβία.

Με σεβασμό στην Κολομβία, αλλά και στο όνειρο της Εθνικής για μια καλή πορεία τοποθετήθηκε ο Φερνάντο Σάντος, λίγες ώρες πριν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ριχτεί στην μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Ήρθαμε για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αυριανού παιχνιδιού με τους Λατινοαμερικάνους.

Οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

“Φυσικά ο πρώτος αγώνας συγκεντρώνει πολλές προσδοκίες. Κάτι που σημαίνει πολύ άγχος. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς με δύσκολο αντίπαλο (Κολομβία) που θέλει να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Με σεβασμό στον αντίπαλο θα πάμε για τη νίκη. Είμαστε μια ομάδα με επιμονή στο γήπεδο και θα πάμε για τη νίκη. Πιστεύω ότι η Κολομβία έχει καλούς παίκτες. Είναι σημαντικός ο Φαλκάο και κάθε προπονητής θα τους ήθελε, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού τους. Ο Γκουτιέρες, ο Σαπάτα, ο Πέρες είναι δυνατοί παίκτες. Ο προπονητής επιλέγει τους καλύτερους από όσους έχει στη διάθεσή του.

Για το έπος του 2004: “Αυτά έγιναν το 2004. Το 2004 το θυμόμαστε όλοι, όπως θυμόμαστε την πρώτη φορά που η Βραζιλία κέρδισε, τον Πελέ. Το 2004 ήταν ένα σημαντικό κατόρθωμα. Λίγες χώρες με το μέγεθος της Ελλάδας έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Όταν πετυχαίνεις ένα όνειρο θες να το ξανακάνεις. Ήρθαμε εδώ για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο”.

Για την επιλογή να πάρει στην αποστολή τον Μήτρογλου: “Αγωνίστηκε δύο μήνες μέσα στο 2014. Είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω εν δράσει στο αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι παίκτης με σημαντικά προσόντα που είναι απαραίτητα για την Εθνική. Έπρεπε να ήταν εδώ. Δεν έχει ακόμη το 100%, αλλά μέρα με τη μέρα θα είναι κοντά στο 100%”.

Για το μέλλον του. “Δεν είναι της παρούσης να μιλήσω για το μέλλον μου. Δεν το σκέφτομαι τώρα”.

Για τον τραυματισμό του Μανωλά: “Δεν έχει κάτι σημαντικό. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Ήταν ένα πολύ μικρό χτύπημα. Δεν ήταν κάτι σημαντικό”.

Για την αναμέτρηση με την Κολομβία: “Αν παίξουμε μόνο άμυνα θα χάσουμε. Θα παίξουμε σε όλο το γήπεδο. Έτσι παίζουμε πάντα. Χρειάζεται και πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα. Εμείς θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Το ίδιο και η Κολομβία”.

Για τις κλιματολογικές αλλαγές που συνάντησε η ελληνική αποστολή στη Βραζιλία: “Βρισκόμαστε σε μια χώρα με διαφορετικό κλίμα, αλλά δεν μας απασχολεί αυτό. Στην Ελλάδα άλλωστε έχει πιο πολύ ζέστη σήμερα. Στο Μπέλο Οριζόντε τα πράγματα δεν είναι άσχημα, όπως στο Νατάλ και την Φορταλέζα που παίζουμε τους άλλους δύο αγώνες”.

Για το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει: “Δεν υπάρχουν μυστικά, αλλά εγώ δεν θα πω τίποτα για την ενδεκάδα!”.

Για την διοργανώτρια χώρα: “Γνωρίζω καλά τη Βραζιλία. Ο γιος μου έμεινε εδώ τρία χρόνια. Είναι φανταστική χώρα για να μένεις και να ζεις. Είναι συναρπαστικό το συναίσθημα του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Θέλω να πάρω μαζί μου το καθήκον που έχω έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού”.

Για το κλίμα στην Εθνική: “Από τη στιγμή που βρίσκεσαι σε μεγάλες διοργανώσεις νιώθεις αυτοπεποίθηση. Διαθέτουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχουμε τις ικανότητες. Με σεβασμό στον αντίπαλο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χωρίς αυτοπεποίθηση δεν μπορείς να κάνεις κάτι”.

http://www.sport-fm.gr/list/152


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites