Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας … Το τρίπτυχο της “επιτυχίας” στο Υπουργείο Υγείας

Όλο κι δεξιότερα στρίβει το “τιμόνι” της πολιτικής του στην Υγεία ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως φάνηκε και από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν πριν από περίπου μια ώρα από την Νέα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη. Στο τιμόνι του Υπουργείου Υγείας λοιπόν την θέση του Άδωνι Γεωργιάδη πήρε ο γνωστός σε όλους μας Μάκης Βορίδης.Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης (γενν. 1964) είναι Έλληνας δικηγόρος, πολιτικός, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελλάδας.
Ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Το 1994 έγινε πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Ελληνικό Μέτωπο. Την άνοιξη του 2005, ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Με το ΛΑ.Ο Σ εξελέγη τον Οκτώβριο του 2006 νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και το 2007 βουλευτής Αττικής. [1] Με την επανεκλογή του τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον Καρατζαφέρη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος.Το Νοέμβριο του 2011 διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το Φεβρουάριο του 2012 υπερψήφισε το Μνημόνιο 2, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. και εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Την Θέση της υφυπουργού υγείας παίρνει η Κατερίνα Παπακώστα Πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. από το 1988, με ευθύνη για την ενημέρωση του πολιτικού προγράμματος.
Το 1990, η νεότερη, πανελλαδικά, υποψήφια Δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα.
Το 1997, εκλέγεται Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. (μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο Λεκανοπέδιο).
Διετέλεσε βουλευτής από το 2000-2009.
Τον Μάιο του 2004, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Καραμανλής, της αναθέτει τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ., θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Σεπτέμβριο 2013.
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (ΕUW).
Το 2006, εξελέγη Αντιπρόεδρος των Γυναικείων Οργανώσεων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP-WOMEN).
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, μετά την εκλογή του, τον Νοέμβριο του 2009, την επανόρισε Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων, θέση την οποία διατηρεί ως και σήμερα.
Με απόφαση του Προέδρου, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος. Εξελέγη δε πρώτη στην Πολιτική Επιτροπή.
Εξελέγη Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών τον Ιανουάριο του 2012.Επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Στην παρούσα Κοινοβουλευτική θητεία είναι:
Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ‘Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής. 
Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου) και εκλεγμένη Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, αρμόδια επί των οικονομικών θεμάτων.
Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξεως & Δικαιοσύνης.
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φιλίας με τη Φιλανδία.
Μέλος στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες φιλίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και την Ελβετία.  
Τον Ιούνιο 2013, συμμετέχοντας στην Παρουσίαση του Νέου Σύνθετου Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ορίστηκε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Δείκτη για την Ισότητα, με σκοπό την προβολή και προώθηση των θεμάτων Ισότητας, στην Ελλάδα.
Ενώ Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. 

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γεννήθηκε στη Σπαρτιά Λακωνίας το 1953. Το 1974 έγινε μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1983 έλαβε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας και το 1984 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τα έτη 1984-1986 μετεκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α και επιστρέφοντας εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Εντατικολογίας.

Κατά την δεκαετία του 1980 και ως το 1996 διατέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β., Πρόεδρος του Νοσοκομείου “Ελπίς”, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, Πρόεδρος του Νοσοκομείου “Αγία Όλγα” και Πρόεδρος του Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”. Τον Αύγουστο του 1996 έγινε Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ και το 2000 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκλεγεί βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012. Είναι μέλος του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ν.Γ.Ε). Κατά την διάρκεια της βουλευτικής του θητείας έχει διατελέσει Αναπληρωτής Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ , μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη και την αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών, και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής. Τον Μάιο του 2012 και τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Στον ανασχηματισμό της 24ης Ιουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites