ΠΡΕΒΕΖΑ: Δωρεάν Μετρήσεις Οστεοπόρωσης στην Πρέβεζα!

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα  σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεβέζης πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Πρέβεζας, (Παρθεναγωγείου 15) την Πέμπτη 12/6/2014, ώρες 09:00 έως 15:00.Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2682027523, κος : Φονταράς  Μιχάλης.
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) ενώ διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής όπου και εδρεύει, το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από θέματα σκελετικής υγείας, διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, πρόληψης και άλλων. Ο Σύλλογος μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα προσφέροντας πάνω από 23.000 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.
Η δραστηριότητα του Συλλόγου επεκτείνεται στην διοργάνωση Πανελλαδικών ενημερωτικών ημερίδων οι οποίες περιλαμβάνουν δωρεάν εξετάσεις για σκελετικές παθήσεις, σε ενημερωτικά σεμινάρια υγείας, άσκησης, διατροφής και ψυχολογίας καθώς και στην έκδοση ενημερωτικών εντύπων, τα οποία σαν στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενημέρωση όλων των πολιτών πάνω σε σημαντικά θέματα σκελετικής υγείας.
Επίσης, ο Σύλλογος διεξάγει επιστημονικές μελέτες με σκοπό να συγκεντρωθούν, εκτιμηθούν και αξιοποιηθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία για την οστεοπόρωση στην Ελλάδα, μοναδικό επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα. Τα δεδομένα που μέχρι στιγμής έχουν επεξεργαστεί έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σκοπός του Συλλόγου είναι να καταφέρει να παρέχει ισοδύναμες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες της ελληνικής επικράτειας είτε αυτοί βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις είτε σε απομακρυσμένα μέρη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites