Σάββατο, 04/07/2020

Όλα τα κριτήρια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Η φιλοξενία 68.502 παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες μέσω ΕΣΠΑ εξασφαλίστηκε με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους και από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.
Με μείωση του ποσού της επιταγής (voucher) κατά 9% μεσοσταθμικά, αλλά και εισοδηματικό κριτήριο στα 27.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για μητέρες με δύο παιδιά (από 30.000 ευρώ που ήταν πέρσι), το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να ξεφύγει από το πρόβλημα εύρεσης κονδυλίων αναφορικά με τη χρηματοδότηση της δράσης για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η σχετική προκήρυξη για τη φιλοξενία περισσότερων από 68.000 παιδιών κατά τη φετινή σχολική περίοδο, θα γίνει αύριο 1η Ιουλίου και θα αφορά αρχικά την υποβολή αιτήσεων από φορείς. Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 25 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου.
Το υπουργείο Εργασίας κατάφερε να βρει τελικά, 160.000.000 ευρώ μέσω κοινοτικών πόρων και από τον προϋπολογισμό του, δηλαδή 20.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με την περσινή περίοδο. Για να καλυφθεί η απώλεια κονδυλίων θα υπάρξει μια μείωση στο voucher που θα λάβουν οι ωφελούμενοι. Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ωφελούμενοι που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ για δύο παιδιά, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ερυώ για κάθε επιπλέον παιδί, με ανώτατο όριο τις 36.000 ευρώ.
Τα ποσά της επιταγής (voucher) που θα αναλογούν σε κάθε δικαιούχο έχουν ως εξής:

Θα υπάρχει σύστημα μοριοδότησης για την τελική επιλογή των δικαιούχων, στο οποίο θα λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα και τα τέκνα. Επίσης, θα υπολογίζεται ξεχωριστά, η κατάσταση απασχόλησης, η εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, η ανεργία από τον Ο.Α.Ε.Δ. και τέλος η οικογενειακή κατάσταση. Η τελική ανάρτηση των πινάκων των ωφελούμενων ανά δομή και φορέα θα γίνει στις 31 Αυγούστου.
Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας μοριοδότησης

www.dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ