ΠΡΕΒΕΖΑ: Πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Ημερίδα για τα αρωματικά και θεραπευτικά φυτά και βότανα της Ηπείρου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας διοργάνωσε  Ανοικτή Ημερίδα για τα αρωματικά και θεραπευτικά βότανα και φυτά της Ηπείρου σήμερα 26 Ιουνίου 2014 από τις  9.30 π.μ. μέχρι τις 13.30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ξενοδοχείου PREVEZA CITY.
 Στόχος της ενημερωτικής αυτής ημερίδας δικτύωσης, αποτελεί η ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με το Έργο RE.HERB και τους στόχους του, καθώς και γενικότερα για τα αρωματικά και θεραπευτικά φυτά, και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών.
Για τον σκοπό αυτό, προσκεκλημένοι ομιλητές ειδικοί στον τομέα των αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων και φυτών και των παραγώγων τους, παρουσίασαν σχετικές εισηγήσεις. Ο βασικός στόχος του RE.HERB έγκειται στην αποτελεσματική επικοινωνία των ευεργετικών, θεραπευτικών και καλλυντικών ιδιοτήτων μιας ευρείας γκάμας φυτών και βοτάνων σε εθνικό και διασυνοριακό επίπεδο, με στόχο, αφενός την ενημέρωση του πληθυσμού και αφετέρου την ενίσχυση της ζήτησης για τα συγκεκριμένα φυτά και τα προϊόντα τους. Στόχος του έργου είναι η προώθηση και διανομή τους σε Ελλάδα και Ιταλία. Επιπλέον, το έργο RE.HERB αποσκοπεί στην αύξηση της δικτύωσης μεταξύ των αγροτών, δημιουργώντας μακροπρόθεσμα ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων.
 Το έργο περιλαμβάνει: α) την καταγραφή και τεκμηρίωση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά στην Ελλάδα και στην επαρχία του Τάραντα στην Ιταλία. β) τη λεπτομερή ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά την παραγωγή, τιμολόγηση, διανομή και μελλοντικές ευκαιρίες. γ) την ταξινόμηση και δομημένη παρουσίαση της τεκμηρίωσης και δ) την ανάπτυξη μιας καινοτόμου πλατφόρμας για την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και των δυνατοτήτων δικτύωσης, με στόχο την αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων ΜΜΕ στις δραστηριότητες του δικτύου και την ενίσχυση της συνεργασίας και των κοινών δράσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites