ΠΡΕΒΕΖΑ: Σαφές προβάδισμα Μπαΐλη – Εν αναμονή συνεργασιών! [ΒΙΝΤΕΟ]

Την ικανοποίηση του για το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής εξέφρασε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης, ο οποίος μετά και τα επίσημα αποτελέσματα έχει σαφές προβάδισμα για την εκ νέου διεκδίκηση του Δήμου Πρέβεζας. Έπειτα από μια εκλογική βραδιά θρίλερ, ο δεύτερος υποψήφιος που θα αντιμετωπίσει τον κ. Μπαΐλη τελικά είναι ο Τάκης Παππάς, ο οποίος με ελάχιστη διαφορά από τον τρίτο Μιλτιάδη Κλάπα κατάφερε να μπει στην δεύτερη Κυριακή.

Ο κ. Μπαΐλης δήλωσε συγκεκριμένα: “Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες που τίμησαν με την ψήφο τους τη δική μας παράταξη, τη Δημοτική Συνεργασία και θέλω να πω ότι κάναμε έναν αγώνα έντιμο και ειλικρινή και φτάσαμε στη σημερινή νίκη η οποία μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα μέχρι την τελική νίκη της Κυριακής 25 Μαΐου.Μια νίκη για το καλό της Πρέβεζας και για το καλό των χωριών μας. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα όπως αρμόζει στον πολιτικό μας πολιτισμό και θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών στέλνουν και ένα μήνυμα που δεν είναι άλλο από μήνυμα ενότητας και συνεργασίας όλων των τοπικών δυνάμεων για το καλό της Πρέβεζας. Θα πρέπει από εδώ και πέρα όλοι μαζί, όλες οι φωνές, όλες οι δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο ενωμένες να δώσουν έναν κοινό αγώνα για το καλό της Πρέβεζας και για το καλό των χωριών μας”.
Ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν είναι ανοιχτός σε συνεργασίες δήλωσε τα εξής:”Εμείς θα κάνουμε τον αγώνα μας έντιμο και ειλικρινή, όποιος συνδημότης μας θέλει να τιμήσει με την ψήφο του τη Συνεργασία είναι καλοδεχούμενος, εμείς συνεργασίες και συναλλαγές δεν κάνουμε. Καταγγέλουμε οποιαδήποτε συναλλαγή από παλιότερα, εμείς είμαστε υπέρ ενός έντιμου πολιτικού αγώνα”.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο αυτό της Α.ΣΥ.Π ο Τάκης Παππάς δήλωσε ευχαριστημένος για την είσοδο της παράταξης του στον δεύτερο γύρο ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο αγώνας της παράταξης του σε μία εβδομάδα θα μετατρέψει το 18% σε 54%. Ο κ. Παππάς είπε συγκεκριμένα: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή, μια παρέα κάνοντας αυτό το ανοιχτό ψηφοδέλτιο που μετά μετετράπη σε Ανοιχτή Συμπαράταξη και είχαμε δώσει έναν όρκο ιερό, ό,τι όποια εμπόδια θα τα ξεπεράσουμε και δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν κάναμε πίσω, η νίκη μας έπρεπε να ήταν τουλάχιστον το διπλάσιο ποσοστό από αυτό που έχουμε. Παραμένει μια νίκη, η οποία όμως μας δίνει τη χαρά για έναν αγώνα ο οποίος σε μια εβδομάδα θα μετατραπεί, από 18% σε 54%. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που ήταν από όλο το φάσμα το κοινωνικό και το παραγωγικό που μας στήριξε σε αυτή την προσπάθεια. Εδώ ήταν ένας κατάλευκος χάρτης ο οποίος είχε πάνω του όλα τα χρώματα».
Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα και αφού το εκλογικό αποτέλεσμα είχε πλέον κριθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιλτιάδης Κλάπας δείχνοντας πολιτικό πολιτισμό μετέβη τόσο στο εκλογικό κέντρο του κ. Μπαΐλη, όσο και στου κ. Παππά όπου και τους συνεχάρη λέγοντας τα παρακάτω:  “Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μπαΐλη και τον κ. Παππά που είχαν τη στήριξη των συμπολιτών μας και πάνε στον δεύτερο γύρο. Σεβόμαστε απολύτως το αποτέλεσμα, κάναμε μια έντιμη μάχη, στην οποία κυριάρχησε ο προγραμματικός λόγος και οι λύσεις που δίναμε για την πόλη. Οι συμπολίτες μας αποφάσισαν έτσι όπως αποφάσισαν, εμείς οφείλουμε να το σεβαστούμε και να ευχηθούμε και την επόμενη εβδομάδα να είναι μια ήρεμη αντιπαράθεση που να κυριαρχήσει η αντιπαράθεση των ιδεών και των απόψεων για την πόλη και των λύσεων”.

Μπορεί βέβαια να διαφαίνεται σαφές προβάδισμα του κ. Μπαΐλη, μην ξεχνάμε όμως ότι η κάλπη είναι γένος θηλυκού και ουσιαστικά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Γρίφος παραμένει το ποιον θα ακολουθήσουν οι συνδυασμοί όσων έμειναν εκτός δεύτερης Κυριακής. Και μπορεί φαινομενικά όλοι οι υποψήφιοι να δηλώνουν ότι θα αφήσουν τους ένθερμους ψηφοφόρους (γιατί υπάρχουν και οι περιστασιακοί) να ψηφίσουν κατά συνείδηση, συνήθως όμως πάντα δίνεται μια γραμμή ακόμα και αν αυτή δεν δημοσιοποιείται επίσημα . . .

Εν αναμονή του δεύτερου γύρου λοιπόν . . .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites