Σάββατο, 15/08/2020

Διαμαρτυρία του συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Πρέβεζας

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και το διαφαινόμενο κίνδυνο κατάρρευσης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) το Δ.Σ. του Συλλόγου Συντ/χων της Πρέβεζας, απέστειλε προς τους υπουργούς οικονομικών Εργασίας καθώς και στη Διοίκηση του ΜΤΠΥ την παρακάτω διαμαρτυρία. Tο ίδιο έπραξαν και οι σύλλογοι των άλλων Νομών της χώρας.

Κύριε υπουργέ,

Οι συνταξιούχοι Δ.Υ. του Ν. Πρέβεζας, μέλη του συλλόγου  μας, είναι αναστατωμένοι για την άσχημη κατάσταση του Μ.Τ.Π.Υ. που δημιουργείται σήμερα μετά την πρόσφατη ψήφιση του Ν. 4254/7-4-2014, ο οποίος καταργεί τους κοινωνικούς πόρους του Ταμείου αυτού.
Ο  παραπάνω Νόμος πλήττει καίρια το Μ.Τ.Π.Υ., το οποίο οι κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες  αποδυνάμωσαν, ασκώντας κοινωνικές πολιτικές σε βάρος της περιουσίας του και χρησιμοποιώντας τα αποθεματικά ή τις καταθέσεις του χωρίς επιστροφή, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα του Ταμείου, οι δε συνάδελφοι μερισματούχοι να κινδυνεύουν να στερηθεί και αυτού του μικρού μερίσματος που τους έχει απομείνει, χωρίς την παραμικρή δική τους ευθύνη.
Κατόπιν αυτού, κ. Υπουργέ,
Ζητάμε να εισηγηθείτε στην Κυβέρνηση την κάλυψη του ελλείμματος του Μ.Τ.Π.Υ. από τον κρατικό Προϋπολογισμό, την καθιέρωση νέων συμπληρωματικών πόρων υπέρ του Ταμείο και την άρση της διάταξης που καταργεί τους κοινωνικούς πόρους, που ίσχυαν ως τώρα. Με την ελπίδα ότι θα περιβάλετε με κατανόηση το αίτημά μας, διατελούμε με κάθε τιμή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Λάμπρος Ζιανίκας
Ο Γραμματέας
Δημ. Λάσπας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ