Απόφαση Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το ωράριο λειτουργίας των καταστημέτων του Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε δεκτό (κατά πλειοψηφία) το αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας για τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης της Πρέβεζας έως τις 22:00 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η απόφαση αφορά τις ήδη θεσμοθετημένες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου για τη θερινή περίοδο (1η Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με σχετική απόφαση.

Την εισήγηση έκανε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Ευ. Βαγενάς, υπογραμμίζοντας πως κατά τη διαδικασία υπήρξαν σχετικές εισηγήσεις από τους φορείς της Πρέβεζας (π.χ. Σύλλογος Εργαζομένων, Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, Επιμελητήριο, κ.ά.), με θετικές και αρνητικές τοποθετήσεις. Απαντώντας σε ερωτήσεις των συμβούλων, τόνισε πως δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία από την κίνηση των καταναλωτών στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου κατά την περυσινή θερινή περίοδο, οπότε και υπήρξε αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) κ. Νικόλας Κάτσιος σημείωσε πως το αίτημα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας αφορά σε ώρες αιχμής για τουριστικές περιοχές, όπως το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας. «Είναι αντιφατικό να ζητάμε το κλείσιμο των καταστημάτων αυτές τις ώρες, όταν επιδιώκουμε την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας. Εμείς σεβόμαστε και τις αντίθετες απόψεις, όμως στην χώρα μας έχει αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο τουρισμού που προβλέπει αυξημένη κίνηση τις βραδινές ώρες», τόνισε. Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως η Περιφερειακή Αρχή είναι αρωγός προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τι προβλέπει για την Πρέβεζα το έργο ύδρευσης Νομών Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου

29/11/2022, 10:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας παρουσιάζει το βραβευμένο κείμενο του  Κώστα Λάκη “Ο Μπεχτσής/ Ο Νυχτοφύλακας”

29/11/2022, 10:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρόσκληση σε επαγγελματίες του Δήμου για συμμετοχή στο “Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χαράς”

29/11/2022, 10:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

29/11/2022, 10:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κλειστή λόγω των έργων της παράκαμψης η συνδετήρια οδός «Νικόπολη- Μονολίθι»

29/11/2022, 10:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το νέο Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας συναντήθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

29/11/2022, 9:41 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites