ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκτενής αναφορά στα έργα ανάπλασης της Κυανής Ακτής

Εκτενή αναφορά στα έργα ανάπλασης της Κυανής Ακτής έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων και των ομιλιών που έκανε στον Άγιο Γεώργιο και τον Παντοκράτορα.
Ο κ. Κλάπας παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία της μελέτης που είχε εκπονηθεί  και από τα οποία γίνεται ολοφάνερο ότι το έργο που εκτελείται σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.
Σημείωσε δε ότι η αρχική μελέτη περιελάμβανε ανάπλαση σε ευρύτερη περιοχή, όμως οι τροποποιήσεις που ακολούθησαν άλλαξαν εντελώς τη φυσιογνωμία του.
Ο κ. Κλάπας καυτηρίασε την αδράνεια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα των ιαματικών λουτρά, καθώς δεν στάθηκε  δυνατό να προωθηθούν ούτε καν οι μελέτες που υπήρχαν έτοιμες στο Δήμο.
«Δεν έγινε απολύτως τίποτα για την αξιοποίησή τους» σημείωσε ο κ. Κλάπας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάπλαση του παραλιακού δρόμου που συνδέει την Πρέβεζα με τον Άγιο Γεώργιο όπως και στην τάφρο του Αγίου Γεωργίου μέχρι το γήπεδο. Για το έργο αυτό είχε γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να ολοκληρωθεί από το ΕΣΠΑ. Ήταν μία από τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονταν στο Αστικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, όμως δεν έγινε το παραμικρό και χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή.
Στον Παντοκράτορα ο κ. Κλάπας, έθεσε το ζήτημα του πεδίου βολής, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητη η παραχώρησή του στην τοπική κοινωνία κι άσκησε σκληρή κριτική στο θέμα των σχεδίων πόλης.
Όπως είπε, το σχέδιο πόλης που είχε εκπονηθεί, θα αναβάθμιζε  την περιοχή καθώς θα έδινε την δυνατότητα της οικιστικής ανάπτυξης αλλά και της ανάπτυξης τουριστικών καταλυμάτων.
«Δυστυχώς κι αυτό έμεινε στο συρτάρι. Η δημοτική αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ο Δήμος Πρέβεζας αυτά τα τρία χρόνια λειτούργησε με λογικές και νοοτροπίες που συναντούσαμε σε κοινότητες της δεκαετίας του πενήντα», υπογράμμισε ο κ. Κλάπας.
Με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του Δήμου για την ολοκλήρωση του έργου- πρότυπου, του βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού η «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» εκφράζει την έκπληξή της για την επιλεκτική μνήμη του κ. Μπαίλη.
«Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν χάνει την ευκαιρία να αποδεικνύει ότι είναι λαλίστατος για το παρελθόν. Στην προκειμένη περίπτωση όμως απέφυγε να πει ότι το συγκεκριμένο έργο το βρήκε ενταγμένο, δημοπρατημένο και το παρέλαβε υπό κατασκευή. Φυσικά τα έργα δεν ανήκουν στις δημοτικές αρχές ή τους δημάρχους αλλά γίνονται για τους πολίτες. Όμως στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει να αναγνωρίζεται αυτό που έχει υλοποιηθεί» τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης.
Τέλος με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο υποψήφιος Μιλτιάδης Κλάπας τονίζει ότι το μήνυμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες βάλλονται από παντού, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, οι εργασιακές σχέσεις καταστρατηγούνται.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλες αντοχές. Δεν έχει αντοχές η ελληνική κοινωνία. Κι αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλοι όσοι διοικούν.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites