Σάββατο, 04/07/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έναρξη 12ου Preveza Jazz Festival.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30/5/2014 και ώρα 9.00 με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μέρα του 12ου Preveza Jazz festival στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ) λόγω των άστατων καιρικών φαινομένων. 
Το Φεστιβάλ άνοιξε την αυλαία του για 2η συνεχόμενη χρονιά με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας που αποτελούνταν από έξι ταλαντούχους μαθητές σε συνθέσεις από Κούβα, Πορτογαλία, Σερβία και Ελλάδα, αποτελώντας  ένα υπέροχο σύνολο από φλάουτο,σαξόφωνο, τρομπέτα, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, τύμπανο με πρωταγωνιστή τον κ. Τσούκη Γιώργο, υπεύθυνο καθηγητή του Μουσικού Σχολείου να  ερμηνεύει καθηλώνοντας το κοινό. Τα παιδιά έδωσαν για μια ακόμη φορά τον καλύτερο εαυτό τους θυμίζοντας μας πόσο ταλέντο έχουν και πόσες υπέροχες μουσικές στιγμές μπορούν να μας χαρίσουν  στο μέλλον.
 Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν οι Diminuita Swing Trio, από αποτελούνταν από τον Γιώργο Παπαδογιάννη(κιθάρα), Έφη Σαράντη (κιθάρα) και Κώστα Πατσιώτη (κοντραμπάσο). Το συγκεκριμένο σχήμα ασχολείται με το ευρωπαικό swing ή αλλιώς  jazz manouche και μας παρουσίασε πρωτότυπες συνθέσεις, με έμφαση στον καθαρό, φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων και στην ελευθερία της μουσικής. Παρουσίασαν κομμάτια από τον πρώτο τους επίσημο δίσκο με τίτλο <<arhythmology>>, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους και σήμερα αλλά είμαστε σίγουροι πως θα μας απασχολήσουν  και στο μέλλον.
Το ραντεβού ανανεώνεται για αύριο Σάββατο 31/6 με συνθέσεις από Ολλανδία και Τουρκία και τον Έλληνα δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μιχάλη Παούρη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ