ΠΡΕΒΕΖΑ: Ισχυρός ”σεισμός” έπληξε το Βαθύ!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ»

που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:30 π.μ στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, στο χώρο του εκκοκκιστηρίου που βρίσκεται στην περιοχή «Βαθύ» Πρέβεζας, με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση ισχυρού σεισμού ο οποίος έπληξε την πόλη της Πρέβεζας, προκαλώντας καταρρεύσεις κτιρίων. Πολλές κλήσεις για βοήθεια προήλθαν από την περιοχή, με τις  περισσότερες να προέρχονται από τον χώρο των εκκοκκιστηρίων  στην περιοχή «Βαθύ» και συγκεκριμένα από εργαζόμενους και περιοίκους λόγω της εκτεταμένης κατάρρευσης των εγκαταστάσεων του κτιρίου καθώς και την εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ισόγειο χώρο της επιχείρησης, ενώ υπήρξαν και εγκλωβισμένα άτομα.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και στην περιοχή αυτή μετέβησαν τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα [ένα (1) τζιπ, ένα (1) υδροφόρο και ένα (1) διασωστικό]. Κατά την πορεία των οχημάτων δώθηκαν από το Κ.Α.Ε. (Κέντρο ασύρματης επικοινωνίας) χρήσιμες πληροφορίες στον επικεφαλής της άσκησης, που αφορούσαν την κατάρρευση του κτιρίου, την εκδηλωθείσα πυρκαγιά και τους εγκλωβισμένους, οι οποίοι μάλλον είναι δύο (02), και  τους πιθανούς χώρους όπου αυτοί ήταν εγκλωβισμένοι.
Η σχετική συνομιλία μέσω του ασυρμάτου θα ακούγόνταν στο χώρο της άσκησης, αφού υπήρξε ανοικτός φορητός ασύρματος. Τα δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα στάθμευσαν  στο διάδρομο ανάμεσα από το συγκρότημα των κτιρίων, διότι εκεί υπήρξε η δυνατότητα εισόδου τους και εξόδου τους στον ελεύθερο προαύλιο χώρο.
Με την άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων ο επικεφαλής της άσκησης, κατευθύνθηκε στο καίριο σημείο του χώρου για άμεσο σχεδιασμό και συντονισμό των επιχειρήσεων. Η πρώτη εντολή δόθηκε στον επικεφαλής της 1ης ομάδας και αφορούσε τον εντοπισμό της πυρκαγιάς και την καταστολή της, ενώ κατόπιν επικοινωνίας με την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε άμεση κινητοποίηση των μηχανημάτων της όπως αεροσυμπιεστές, προωθητές και φορτωτές, με τη συνδρομή και του οχήματος της εθελοντικής διασωστικής ομάδας της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας. Σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα τοποθετήθηκε ειδική κορδέλα γύρω από το κτίριο, ενώ υπάλληλοι του Λιμενικού απομάκρυναν τυχόν άτομα από το κτίριο.
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της άσκησης πήρε πληροφορίες από τον τεχνικό ασφαλείας της επιχείρησης , για τα πιθανά σημεία εγκλωβισμού των δύο εργαζομένων, καθώς και για τυχών κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν από διαφυγή διαφόρων χημικών ουσιών ή αερίων τόσο για τους διασώστες όσο και για τους υπολοίπους εμπλεκομένους και περιοίκους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, οι δύο (02) εργαζόμενοι υποτίθεται πως καταπλακώθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου.
Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής δύναμης, έδωσε εντολή στη 2η ομάδα διάσωσης να διερευνήσει το χώρο με σκοπό τον εντοπισμό της θέση των εγκλωβισμένων, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία, με αποτέλεσμα να υποστυλωθούν τυχόν τοίχοι ή πλάκες.
Αφού εντοπίστηκαν οι εγκλωβισμένοι η διασωστική ομάδα σε συνεργασία με την εθελοντική διασωστική ομάδα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, και τη βοήθεια φορείου τους μετέφερε στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την άμεση διακομιδή τους στο Γ.Ν. Πρέβεζας.
Φωτορεπορταζ για το mypreveza.gr Βασίλης Κούρκουλας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δήμος Ζηρού : Αρνητικά όλα τα rapid test των εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας εκπαίδευσης  

18/01/2021, 11:11 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νίκος Γεωργάκος : “Στηρίζουμε όλοι  την αγορά μας τηρώντας στο έπακρο τα μέτρα”

18/01/2021, 10:14 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις- Βοηθάμε τον τόπο μας

18/01/2021, 10:05 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Έφυγε” από την ζωή το ιστορικό μέλος της Φιλαρμονικής Πρέβεζας “Ορφεύς” Γιώργος Κοτσίνης

18/01/2021, 8:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

AUTOVISION Ι ΚΤΕΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Κλείστε εύκολα και γρήγορα το ραντεβού σας για τεχνικό έλεγχο ONLINE

16/01/2021, 9:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας

16/01/2021, 7:54 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites