”Δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις…”

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί
από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προκειμένου να εστιάσει η διεθνής κοινότητα σε ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά  7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή περισσότερα από 500 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, είναι μια αφορμή για ανασκόπηση των δράσεων που αναλαμβάνουν οι κυβερνήσεις και τα κράτη και όλοι μας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και κοινωνικής διαγωγής των ΑΜΕΑ, της προσβασιμότητας και της εξασφάλισης ίσων ευκαιριών μέσα στο κοινωνικό σύνολο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στην ημέρα, λέγοντας ότι από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας καταβάλλεται προσπάθεια, στο μέτρο των διαθέσιμων μέσων και δυνατοτήτων, για τη διευκόλυνση και εξασφάλιση ίσων ευκαιριών των ΑΜΕΑ. Από τις 19-4-2013 παραχωρήθηκαν αίθουσες για τη στέγαση Δομών ΑΜΕΑ, στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονταν παλαιότερα το ΤΕΙ  (Λεωφ. Ιωαννίνων 210), για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους για 5 χρόνια. Συγκεκριμένα παραχωρήθηκαν 3 αίθουσες  συνολικού εμβαδού περίπου 90 τμ στο «Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης Ν. Πρέβεζας» και μία αίθουσα συνολικού εμβαδού περίπου 50 τμ για το παραγωγικό εργαστήρι του «Συλλόγου Γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες Ν. Πρέβεζας».
Μικρότερης κλίμακας, αλλά συμβολικής σημασίας παρεμβάσεις ήταν οι συχνές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη στα ειδικά εκπαιδευτήρια, συνοδευόμενες από την δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικού υπολογιστή, τηλεόρασης, εποπτικών μέσων) στο Ειδικό Σχολείο Πρέβεζας στη Σαμψούντα, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε μαθητές με ειδικές ανάγκες, βοηθώντας να καταρτισθούν σε πρακτικές τέχνες, χειροτεχνίες, όπου μοιράστηκαν σχολικές τσάντες, αλλά, κυρίως, η πρακτική της ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας με τους συλλόγους ΑΜΕΑ για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων τους.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τα εξής: « Δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις, πρέπει έμπρακτα να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση ή ελαχιστοποίηση των προβλημάτων των ατόμων με ειδικά προβλήματα ιδιαιτέρως μέσα σ’ αυτήν την αντίξοη οικονομική συγκυρία.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites