”Δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις…”

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί
από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προκειμένου να εστιάσει η διεθνής κοινότητα σε ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά  7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή περισσότερα από 500 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, είναι μια αφορμή για ανασκόπηση των δράσεων που αναλαμβάνουν οι κυβερνήσεις και τα κράτη και όλοι μας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και κοινωνικής διαγωγής των ΑΜΕΑ, της προσβασιμότητας και της εξασφάλισης ίσων ευκαιριών μέσα στο κοινωνικό σύνολο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στην ημέρα, λέγοντας ότι από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας καταβάλλεται προσπάθεια, στο μέτρο των διαθέσιμων μέσων και δυνατοτήτων, για τη διευκόλυνση και εξασφάλιση ίσων ευκαιριών των ΑΜΕΑ. Από τις 19-4-2013 παραχωρήθηκαν αίθουσες για τη στέγαση Δομών ΑΜΕΑ, στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονταν παλαιότερα το ΤΕΙ  (Λεωφ. Ιωαννίνων 210), για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους για 5 χρόνια. Συγκεκριμένα παραχωρήθηκαν 3 αίθουσες  συνολικού εμβαδού περίπου 90 τμ στο «Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης Ν. Πρέβεζας» και μία αίθουσα συνολικού εμβαδού περίπου 50 τμ για το παραγωγικό εργαστήρι του «Συλλόγου Γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες Ν. Πρέβεζας».
Μικρότερης κλίμακας, αλλά συμβολικής σημασίας παρεμβάσεις ήταν οι συχνές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη στα ειδικά εκπαιδευτήρια, συνοδευόμενες από την δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικού υπολογιστή, τηλεόρασης, εποπτικών μέσων) στο Ειδικό Σχολείο Πρέβεζας στη Σαμψούντα, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε μαθητές με ειδικές ανάγκες, βοηθώντας να καταρτισθούν σε πρακτικές τέχνες, χειροτεχνίες, όπου μοιράστηκαν σχολικές τσάντες, αλλά, κυρίως, η πρακτική της ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας με τους συλλόγους ΑΜΕΑ για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων τους.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τα εξής: « Δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις, πρέπει έμπρακτα να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση ή ελαχιστοποίηση των προβλημάτων των ατόμων με ειδικά προβλήματα ιδιαιτέρως μέσα σ’ αυτήν την αντίξοη οικονομική συγκυρία.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καναλακίου

29/09/2023, 9:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένας 23χρονος δικυκλιστής έχασε την ζωή του στην Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

29/09/2023, 9:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα

27/09/2023, 7:55 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ευαγγελία Αντωνίου είναι μία ξεχωριστή υποψηφιότητα στον Δήμο Πάργας

26/09/2023, 3:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οδηγήσαμε το νέο NISSAN QASHQAI e-power στους δρόμους της Πρέβεζας

24/09/2023, 10:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου (Κυανή Ακτή) 

24/09/2023, 8:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Υ

24/09/2023, 8:29 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites