Τρίτη, 04/08/2020

Γνωριμία με τα εκθέματα του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου

Το Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου είναι μουσείο πολλαπλών ειδών εκθεμάτων (μικτό), που βρίσκεται στον Δήμο Πρέβεζας στο 16ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων (θέση Φλάμπουρα), ανατολικά της οδού.

Ίδρυση και εγκαίνια
Το Μουσείο ιδρύθηκε από τον συλλέκτη Χαράλαμπο Γκούβα. Το έργο άρχισε το 2012 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο 2013. Τα εγκαίνια έγιναν στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, επέτειο της ναυμαχίας του Ακτίου. Την κορδέλα έκοψε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης, ο οποίος παρουσίασε το έργο και τον ιδρυτή του. Ακολούθησε ομιλία του καθηγητή χημικού μηχανικού Ευάγγελου Κυτίνου που περιέγραψε το Μουσείο και τη χρησιμότητά του, και στη συνέχεια ο Χαράλαμπος Γκούβας έκανε αναδρομή στην 13χρονη ιστορία των προσπαθειών ανέγερσης του Μουσείου. Κτιριακώς το Μουσείο αποτελεί ισόγειο οίκημα εντός αγροτεμαχίου 4 στρεμμάτων (4025m2)

Εκθέματα

Στα εσωτερικά εκθέματα του Μουσείου τα οποία βρίσκονται στις τρεις αίθουσές του, περιλαμβάνονται επώνυμοι πίνακες ζωγραφικής, μινιατούρες πλοίων, προϊστορικά ευρήματα, κομμάτια από μετεωρίτη, στερεοποιημένη λάβα ηφαιστείων, συλλογή πετρωμάτων, συλλογή εντόμων, αυγά στρουθοκαμήλου, συλλογή πτηνών, συλλογή ερπετών, κόμπρες, κοράλλια, κοχύλια, δύο στολές αστροναυτών, μία στολή ευζώνου του 1912, αυθεντικά πολεμικά όπλα, αντικείμενα ιστορίας της τεχνολογίας, ιστορικά αντικείμενα, συλλογή πολεμικών κρανών, συλλογή λευκωμάτων, ιστορικά έγγραφα, γραμματόσημα, συλλογή νομισμάτων, και σημαντική βιβλιοθήκη, κλπ.
Στον εξωτερικό χώρο 4 στρεμμάτων υπάρχουν 12 εικαστικές κατασκευές, με συμβολισμούς σχετικούς με την Ήπειρο και Βοτανικός κήπος 250 δένδρων. Ο χώρος στάθμευσης μπορεί να δεχθεί 100 αυτοκίνητα. Η πρόσβαση είναι άμεση από την Εθνική οδό Πρέβεζας – Ιωαννίνων.
Το χειμερινό ωράριο είναι εξαήμερο εκτός Δευτέρας 08.00-14.00. Ομως τις μέρες ΤΡ-ΤΕ-ΠΕ-ΠΑ χρειάζεται προσυννενόηση. Γιά το Σαββατοκύριακο ΔΕΝ χρειάζεται. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ