ΠΡΕΒΕΖΑ: Στις 6 Νοεμβρίου απεργούμε

Εργαζόμενες, οι της Πρέβεζας. Άνεργες, άνεργοι

      500 εκατομμυριούχοι στην χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αυξήσει κέρδη και κεφάλαια κατά 20%. Η Συγκυβέρνηση(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ), η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ συνεχίζουν τη πολιτική καταλήστευσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των λαϊκών στρωμάτων. Διαλύουν και ιδιωτικοποιούν  παιδεία-υγεία και ασφάλιση. Καταργούν τη κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και επιβάλουν κεφαλικούς φόρους. Την ίδια ώρα συνεχίζουν τη πολιτική των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Πετάνε στο καιάδα της ανεργίας χιλιάδες νέους , ενώ η απλήρωτη εργασία έχει γίνει η νέα συλλογική σύμβαση .
       Χτυπάνε τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ, τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους(Εύβοια), συλλαμβάνουν μαθητές που αγωνίζονται να μην κλείσουν τα σχολεία τους (Ηγουμενίτσα-Λαμία), στοχοποιούν αγωνιστές,  κατασυκοφαντούν εργαζόμενους(νοσοκομείο Κέρκυρας), χτυπάνε όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.
       Επιβάλουν νέο ολοκληρωτισμό μέσω της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, τη θεωρία των δύο άκρων, το πρόσφατο νόμο που ψήφισαν στη βουλή(μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ) για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ενώ επιδιώκουν να βγάλουν στην παρανομία μετά την ψήφιση σχετικού άρθρου στη βουλή όποιον «παραβιάζει» κανονισμούς της Ε.Ε. !!! Μιλάει ο Σαμαράς για 1.500.000 «λαθρομετανάστες» συγκρίνοντας τον αριθμό αυτό με τους ανέργους στη χώρα, υιοθετώντας την ατζέντα των φασιστοειδών της Χ.Α. Η  γραβατωμένη χρυσαυγίτικη λογική του, σε όλο της το μεγαλείο.
        Θα πάρουν και άλλα μέτρα και  η πολιτική τους είναι ξεκάθαρη: για να καταφέρουν να ξεπεράσουν τη βαθιά καπιταλιστική κρίση εντείνουν την υπερεκμετάλλευση, την  εξαθλίωση και τον ολοκληρωτισμό. Καμιά αυταπάτη. Η οργάνωση μας, η αλληλεγγύη και η συλλογική μας δράση με κριτήριο τις εργατικές ανάγκες και όχι τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι μονόδρομος για τα συμφέροντά μας. Ο απεργιακός ξεσηκωμός διαρκείας όπως εκφράστηκε στη χαλυβουργία, στους καθηγητές στους διοικητικούς υπαλλήλους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση (που συνεχίζουν για 8η εβδομάδα) σε πλήρη συντονισμό(από τα κάτω κόντρα σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την περιχαράκωση του ΠΑΜΕ) σε όλους τους μεγάλους κλάδους και με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, μπορούν να επιβάλλουν τον αναγκαίο παλλαϊκό ξεσηκωμό, της μαζικής ανυπακοής παντού  για τη πτώση της συγκυβέρνησης, τη διαγραφή του χρέους, τη πλήρη ρήξη με την Ε.Ε και το ευρώ, την εθνικοποίηση – κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.  Ρωμαλέοι αγώνες που θα συμβάλλουν σε ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα αντίπαλο δέος οποιασδήποτε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων του λαού και της νεολαίας. Με όργανα επιβολής της εργατικής και λαϊκής θέλησης, για να έχουμε κατακτήσεις απειλώντας την ιδιοκτησία τους, την εξουσία τους και τα κέρδη τους.
      ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ(ομόφωνα μαζί και το ΠΑΜΕ) συναποφάσισαν απεργία στις 6 Νοέμβρη συμβάλλοντας στη αποκλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων που ξέσπασαν ή ξέσπαγαν μέσα στο Σεπτέμβριο. Βάλανε απεργία 50 ημέρες μετά τη λήξη της απεργίας των καθηγητών ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της απεργίας κάνανε τα πάντα για να μην ξεσπάσει αλλού απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας(κανείς τους, ο καθένας για τους δικούς του λόγους δε θέλει να πέσει η κυβέρνηση με αγώνες). Το ελατήριο έχει πιεστεί πολύ και θα τιναχτεί απότομα ότι και να κάνουν. Όποιος δεν θέλει να το κοιτάει αμήχανα κατά την εκτίναξή του, πρέπει να σταματήσει να σπέρνει αναμονή, αυταπάτες, ήττα και υποταγή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων και ανέργων Πρέβεζας
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ δημόσιου και ιδωτικού τομέα στη Πρέβεζα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites