Επιτυχημένη ημερίδα για καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα

Επιτυχημένη ημερίδα για καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας
πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 από την TESOL Greece με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή ενότητα,το Δήμο και το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Η πόλη μας είχε τη χαρά να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές και συνέδρους από πολλά μέρη της Ελλάδας και χώρες του εξωτερικού. Οι ομιλητές μας ταξίδεψαν από Αγγλία, Ρωσία και Ελλάδα.

Στην πρόσκληση για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Πρέβεζα ανταποκρίθηκαν συνάδελφοι από την περιοχή μας, αλλά και την  Άρτα, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κω.

Το θέμα της ημερίδας ήταν: Practical Activities for Busy Teachers (Πρακτικές Δραστηριότητες για Πολυάσχολους Ομιλητές) και ανέπτυξαν το θέμα μέσα από τις παρουσιάσεις τους με τρόπο πρωτότυπο και διεξοδικό οι : Roger House (TESOL Macedonia-Thrace), Cliff Parry (British Council), Alexandra Chistyakova (Lomonosov University, Moscow) και Ken Wilson (Author, Teacher Trainer). Ξεχωριστή αναφορά έγινε στο Disabled Access Friendly Campaign, μία από τις παράλληλες δράσεις της TESOL Greece, που εστιάζει στην αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τις δυσκολίες των ατόμων με κινητικά προβλήματα, μέσω της διδασκαλίας.

Ιδιαιτέρως αξίζει να αναφερθεί ότι επισκέφθηκαν την πόλη μας για να παρευρεθούν στην εκδήλωση και σύνεδροι από χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα: Αγγλία, Τουρκία, Ιράν, Μολδαβία, Ουκρανία και Ρωσία. Έφυγαν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις από την άρτια οργάνωση και το περιεχόμενο της ημερίδας, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας , τον αρχαιολογικό πλούτο και το Μουσείο της Νικόπολης, την τοπική φιλοξενία και τις γεύσεις της ντόπιας γαστρονομίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Χρήστος Μπαϊλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γιάννης Γιαμάς καθώς και με την παρουσία του ο κος Ιωάννης Τέφας, μέγας χορηγός της εκδήλωσης. Στις ομιλίες τους, τόσο ο Κος Μπαϊλης, όσο και ο Κος Γιαμάς, αναφέρθηκαν στη σημασία που έχουν για την Πρέβεζα εκδηλώσεις εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει η πόλη μας πόλος έλξης εκπαιδευτικού τουρισμού, γιατί προσφέρεται λόγω της ιστορικής, αλλά και σύγχρονης φυσιογνωμίας της.

 Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης είχε επίσης την υποστήριξη και χορηγία των: Μαρίνα Κλεοπάτρα, Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις, ΛΓ’ ΕΠΚΑ, ΚΤΕΛ Πρέβεζας, Καφέ Άρωμα, Prevere, ΑΒ Βασιλόπουλος, Επιχειρήσεις κου Θωμά Μποντίνα, Τεχνικά Γραφεία κου Ανδρέα Αναστασόπουλου και  κου Αριστείδη Τζίμα, καθώς και των ζαχαροπλαστείων Διεθνές, Κονταρής, Το Σπιτικό, Praline, Zoomserie. Σημαντική ήταν επίσης και η συμβολή των καταστημάτων: Ατραπός του Βιβλίου, Βιβλιοπληροφορική, Εκτυπώσεις Παπαγεωργίου, Κύκλος, Το Χάρτινο, Ανθοπωλείο το Ρόδο.

Η TESOL Greece ευχαριστεί θερμά όλους, καθώς και το εκλεκτό ακροατήριο, που συνέβαλλαν με την υποστήριξη και την παρουσία τους, ώστε η εκδήλωση της Πρέβεζας να συγκαταλέγεται στα πιο επιτυχημένα εκπαιδευτικά συμβάντα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites