ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Την Τρίτη 22 Απριλίου 2013 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας,
συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών  Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις  2013- 2014».
Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κος Ν. Ανατολιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κος Β. Ροπόκης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ζηρού κ. Κ. Μάρης, ο προϊστάμενος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κος Α. Σεϊτανιώτης, ο Προϊστάμενος του Τμ. Πολιτικής Προστασίας Άρτας Α. Τσίτσικας, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας, Πάργας και Φιλιππιάδας, ο Υποδ/ντής της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας, του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωπος της ΛΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας, της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Λ.Ε.Κ, της Υπηρεσίας Πρόνοιας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Πρέβεζας, κ.α.
Σκοπός της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων  φορέων, η ανασκόπηση των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί από την κάθε αρμόδια υπηρεσία στον τομέα ευθύνης της, καθώς και η βάθυνση της συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πλημμύρες και τα άλλα φαινόμενα του χειμώνα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την προσφορά τους και την άριστη συνεργασία και ζήτησε να γίνει το ίδιο και φέτος και να ενισχυθεί η προετοιμασία. Τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα κάνει ότι μπορεί από την πλευρά της για την καλύτερη οργάνωση της πολιτικής προστασίας, ενώ έδωσε έμφαση στη συμβολή των εθελοντών στο έργο της.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι εθελοντικές ομάδες κάνουν σπουδαίο έργο, ενώ εμείς κάνουμε λίγα γι’ αυτούς», ενώ τόνισε ότι πρέπει και άλλοι πολίτες να μετάσχουν εθελοντικά σε δράσεις της πολιτικής προστασίας, καθώς η αποτελεσματική πολιτική προστασία μπορεί να επιτευχθεί  με τη δραστηριοποίηση και εγρήγορση και των πολιτών. «Από την Περιφερειακή Ενότητα γίνονται συστηματικά καθαρισμοί ποταμών και ρεμάτων σε όλο το νομό. Τα έργα καθαρισμού του Αχέροντα είχαν ως αποτέλεσμα να εκμηδενισθούν οι επιπτώσεις από τα χρόνια πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού ενώ γίνονται και στον Λούρο ανάλογες παρεμβάσεις. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις και βοηθάει τους δήμους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στη συνεδρίαση μετείχαν, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ, Λάμαρης κ. Ταξ. Μπρούβας,  Αχέροντα, κ. Αν. Νάνος, ο οποίος ανέφερε τις θετικές επιπτώσεις αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής από τον καθαρισμό του Αχέροντα την προηγούμενη χρονιά καθώς και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρή κ. Αν. Μαλέσκος ο οποίος ανέφερε ότι πολλά από τα προβλήματα της περιοχής που σχετίζονται με τις πλημμύρες έχουν επιλυθεί χάριν στις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και ευχαρίστησε γι’ αυτό τον κ. Στράτο Ιωάννου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites