Σε πλειστηριασμό Ιαματικά λουτρά, κηποθέατρο Πρέβεζας;

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, την Παρασκευή 18/10/2013 ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλος Σαραμπασίνας υπέβαλλε την ερώτηση, αν δημοτική περιουσία του δήμου Πρέβεζας, όπως το δημοτικό κηποθέατρο, ο δημοτικός κινηματογράφος, το δημοτικό καφενείο και τα ιαματικά λουτρά, θα βγουν σε πλειστηριασμό.

Οι πρώην εργαζόμενοι της ΑΔΕΠ-Ν του δήμου Πρέβεζας κέρδισαν τελεσίδικα δικαστικά, τα δεδουλευμένα τους που ανέρχονται στο ποσό των 340.000 ευρώ και το ζήτημα είναι εάν όντως βγήκε σε πλειστηριασμό η παραπάνω δημοτική περιουσία που συνολικά η αντικειμενική της αξία, ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ! Ο κ. Σαραμπασίνας ρώτησε τον κ. δήμαρχο αν αληθεύει, σχολιάζοντας ότι εάν όλη αυτή η δημοτική περιουσία βγαίνει σε πλειστηριασμό, τότε θα μείνει μόνο το… δημαρχείο στο δήμο Πρέβεζας! Απαντώντας ο νυν δήμαρχος κ. Μπαίλης στο ερώτημα του κ. Σαραμπασίνα, απάντησε ότι ο δήμος καλείται να πληρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέκυψαν από δικαστικές αποφάσεις! “Την περασμένη Παρασκευή, έγινε κατάσχεση των επιδομάτων της πρόνοιας, 78 χιλιάδες ευρώ. Από ένα έργο, που δεν ήταν καταγεγραμμένο, δεν ήταν στο τεχνικό πρόγραμμα, δεν ήταν με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, δεν ήταν με απόφαση οικονομικής-νομαρχιακής επιτροπής και έκαναν κατάσχεση τα επιδόματα της πρόνοιας. Ο δήμος σας είπα, είναι σε δραματική οικονομική κατάσταση και το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν δαπάνες 700 χιλιάδες ευρώ, οι οποίες δεν φαίνονταν μέχρι σήμερα. Δεν ήταν καταγεγραμμένες σε κανέναν απολογισμό, σε κανέναν ισολογισμό, σε κανέναν προϋπολογισμό. Γι’ αυτό σας έλεγα, ότι δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε, ποιο είναι το πραγματικό χρέος του δήμου, 570 χιλιάδες ευρώ είναι οι υποχρεώσεις στο ΙΚΑ, κάναμε μια ρύθμιση με 34 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Δεν έχω πληροφόρηση για τον πλειστηριασμό, δεν το κάνουν οι υπάλληλοι, το κάνουν οι συνήγοροι-δικηγόροι. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γίνεται εκβιασμός στη δημοτική αρχή, για τα πάντα, από τους συνηγόρους που έχουν αναλάβει διάφορες υποθέσεις. Αυτά είναι απαράδεκτα!” υπογράμμισε ο κ. Μπαίλης.

Σπύρος Πλέουρας
www.tomistinenimerosi.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

Uncategorized, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites