Σε πλειστηριασμό Ιαματικά λουτρά, κηποθέατρο Πρέβεζας;

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, την Παρασκευή 18/10/2013 ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλος Σαραμπασίνας υπέβαλλε την ερώτηση, αν δημοτική περιουσία του δήμου Πρέβεζας, όπως το δημοτικό κηποθέατρο, ο δημοτικός κινηματογράφος, το δημοτικό καφενείο και τα ιαματικά λουτρά, θα βγουν σε πλειστηριασμό.

Οι πρώην εργαζόμενοι της ΑΔΕΠ-Ν του δήμου Πρέβεζας κέρδισαν τελεσίδικα δικαστικά, τα δεδουλευμένα τους που ανέρχονται στο ποσό των 340.000 ευρώ και το ζήτημα είναι εάν όντως βγήκε σε πλειστηριασμό η παραπάνω δημοτική περιουσία που συνολικά η αντικειμενική της αξία, ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ! Ο κ. Σαραμπασίνας ρώτησε τον κ. δήμαρχο αν αληθεύει, σχολιάζοντας ότι εάν όλη αυτή η δημοτική περιουσία βγαίνει σε πλειστηριασμό, τότε θα μείνει μόνο το… δημαρχείο στο δήμο Πρέβεζας! Απαντώντας ο νυν δήμαρχος κ. Μπαίλης στο ερώτημα του κ. Σαραμπασίνα, απάντησε ότι ο δήμος καλείται να πληρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέκυψαν από δικαστικές αποφάσεις! “Την περασμένη Παρασκευή, έγινε κατάσχεση των επιδομάτων της πρόνοιας, 78 χιλιάδες ευρώ. Από ένα έργο, που δεν ήταν καταγεγραμμένο, δεν ήταν στο τεχνικό πρόγραμμα, δεν ήταν με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, δεν ήταν με απόφαση οικονομικής-νομαρχιακής επιτροπής και έκαναν κατάσχεση τα επιδόματα της πρόνοιας. Ο δήμος σας είπα, είναι σε δραματική οικονομική κατάσταση και το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν δαπάνες 700 χιλιάδες ευρώ, οι οποίες δεν φαίνονταν μέχρι σήμερα. Δεν ήταν καταγεγραμμένες σε κανέναν απολογισμό, σε κανέναν ισολογισμό, σε κανέναν προϋπολογισμό. Γι’ αυτό σας έλεγα, ότι δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε, ποιο είναι το πραγματικό χρέος του δήμου, 570 χιλιάδες ευρώ είναι οι υποχρεώσεις στο ΙΚΑ, κάναμε μια ρύθμιση με 34 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Δεν έχω πληροφόρηση για τον πλειστηριασμό, δεν το κάνουν οι υπάλληλοι, το κάνουν οι συνήγοροι-δικηγόροι. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γίνεται εκβιασμός στη δημοτική αρχή, για τα πάντα, από τους συνηγόρους που έχουν αναλάβει διάφορες υποθέσεις. Αυτά είναι απαράδεκτα!” υπογράμμισε ο κ. Μπαίλης.

Σπύρος Πλέουρας
www.tomistinenimerosi.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites