Σε πλειστηριασμό Ιαματικά λουτρά, κηποθέατρο Πρέβεζας;

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, την Παρασκευή 18/10/2013 ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλος Σαραμπασίνας υπέβαλλε την ερώτηση, αν δημοτική περιουσία του δήμου Πρέβεζας, όπως το δημοτικό κηποθέατρο, ο δημοτικός κινηματογράφος, το δημοτικό καφενείο και τα ιαματικά λουτρά, θα βγουν σε πλειστηριασμό.

Οι πρώην εργαζόμενοι της ΑΔΕΠ-Ν του δήμου Πρέβεζας κέρδισαν τελεσίδικα δικαστικά, τα δεδουλευμένα τους που ανέρχονται στο ποσό των 340.000 ευρώ και το ζήτημα είναι εάν όντως βγήκε σε πλειστηριασμό η παραπάνω δημοτική περιουσία που συνολικά η αντικειμενική της αξία, ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ! Ο κ. Σαραμπασίνας ρώτησε τον κ. δήμαρχο αν αληθεύει, σχολιάζοντας ότι εάν όλη αυτή η δημοτική περιουσία βγαίνει σε πλειστηριασμό, τότε θα μείνει μόνο το… δημαρχείο στο δήμο Πρέβεζας! Απαντώντας ο νυν δήμαρχος κ. Μπαίλης στο ερώτημα του κ. Σαραμπασίνα, απάντησε ότι ο δήμος καλείται να πληρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέκυψαν από δικαστικές αποφάσεις! “Την περασμένη Παρασκευή, έγινε κατάσχεση των επιδομάτων της πρόνοιας, 78 χιλιάδες ευρώ. Από ένα έργο, που δεν ήταν καταγεγραμμένο, δεν ήταν στο τεχνικό πρόγραμμα, δεν ήταν με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, δεν ήταν με απόφαση οικονομικής-νομαρχιακής επιτροπής και έκαναν κατάσχεση τα επιδόματα της πρόνοιας. Ο δήμος σας είπα, είναι σε δραματική οικονομική κατάσταση και το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν δαπάνες 700 χιλιάδες ευρώ, οι οποίες δεν φαίνονταν μέχρι σήμερα. Δεν ήταν καταγεγραμμένες σε κανέναν απολογισμό, σε κανέναν ισολογισμό, σε κανέναν προϋπολογισμό. Γι’ αυτό σας έλεγα, ότι δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε, ποιο είναι το πραγματικό χρέος του δήμου, 570 χιλιάδες ευρώ είναι οι υποχρεώσεις στο ΙΚΑ, κάναμε μια ρύθμιση με 34 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Δεν έχω πληροφόρηση για τον πλειστηριασμό, δεν το κάνουν οι υπάλληλοι, το κάνουν οι συνήγοροι-δικηγόροι. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γίνεται εκβιασμός στη δημοτική αρχή, για τα πάντα, από τους συνηγόρους που έχουν αναλάβει διάφορες υποθέσεις. Αυτά είναι απαράδεκτα!” υπογράμμισε ο κ. Μπαίλης.

Σπύρος Πλέουρας
www.tomistinenimerosi.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα κάνει η ΕΡΤ

19/01/2021, 6:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κορωνοϊός : 21 κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε Πρέβεζας και 1 στην Π.Ε Ιωαννίνων

19/01/2021, 6:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας καταγγέλλει ολιγωρία στο θέμα των εμβολιασμών

19/01/2021, 5:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας : «Η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί πλέον το σύνολο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξωτερική Πολιτική»

19/01/2021, 3:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής σε μονοκατοικία στο Καλαμίτσι Πρέβεζας

19/01/2021, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Όμιλος Ζηκίδη και η STIHL στηρίζουν το ΕΚΑΒ Πρέβεζας με εξοπλισμό καθαριότητας

19/01/2021, 2:05 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites