Αυτό είναι το ΦΕΚ με τα προσόντα πρέπει να έχουν δημοτικοί αστυνομικοί για να γίνουν εξωτερικοί φρουροί ή σωφρονιστικοί υπάλληλοι

– Τα προσόντα καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Χαράλαμπου Αθανασίου

– Αφορά δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
– Η ΚΥΑ ορίζει ακόμη και το ύψος και την ηλικία όσων θέλουν να δουλέψουν στις φυλακές
– Θα ακολουθήσει αξιολόγηση για να καλυφθούν οι θέσεις που ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης
Με κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, καθορίστηκαν, ανακοινώθηκαν και… τυπώθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα προσόντα που πρέπει να έχουν όσοι δημοτικοί αστυνομικοί, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θέλουν να γίνουν εξωτερικοί φρουροί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές.

Διαβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ για τους δημοτικούς αστυνομικούς Μετά την ανακοίνωση των προσόντων που απαιτούνται για όσους θέλουν να ενταχθούν στην Αστυνομία, ήρθε και η ΚΥΑ για τις θέσεις που θέλει να καλύψει το υπουργείο Δικαιοσύνης εντός και εκτός των φυλακών.

Η κοινή υπουργική απόφαση καθορίζει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αξιολόγησης ένταξης των συγκεκριμένων υπαλλήλων στους κλάδους εξωτερικής φρούρησης και φύλαξης των καταστημάτων κράτησης.

Όσον αφορά στα προσόντα των δημοτικών αστυνομικών πρέπει:

– να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

– να μην έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 45 ετών

– το ύψος των ανδρών να είναι τουλάχιστον 1,70 εκατοστά και των γυναικών 1,60 εκατοστά. Και αυτό πρέπει να το αποδείξουν με υπεύθυνη δήλωση!

Θα ακολουθήσει αξιολόγηση με τις σχετικές διαδικασίες για να καλυφθούν οι θέσεις που έχει ζητήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μετά την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Δικαιοσύνης, σειρά παίρνουν οι διαδικασίες για την μετακίνηση των «διαθέσιμων» δημοτικών αστυνομικών στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στις υπηρεσίες ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών και στις υπηρεσίες δίωξης του παρεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.
newsit.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία

23/01/2023, 11:46 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «επιταγών επανένταξης»

23/01/2023, 11:18 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Με το Fast Pass πας παντού, τώρα και με εκπτώσεις έως 50%!

20/01/2023, 9:34 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Τα “Χριστούγεννα στην πόλη των θαυμάτων” αποχαιρέτησαν εντυπωσιακά τον 11ο Μύλο των Ξωτικών  

09/01/2023, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές μετά τον Απρίλιο

04/01/2023, 8:24 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

20/12/2022, 8:38 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites