To πρώτο τρίμηνο του 2014 αναμένεται να αναγνωρισθούν τα λουτρά της Πρέβεζας σύμφωνα με το Δήμο

Oι προοπτικές του Ιαματικού Τουρισμού  συζητήθηκαν σε ημερίδα που  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τον Σύνδεσμο Δήμων με Ιαματικές Πηγές και την Επιτροπή Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ και την ΠΕΤΑ Α.Ε.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας  παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα καθώς και οι δυνατότητες που ανοίγονται   για  την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών που βρίσκονται σε όλη την χώρα.
 «Ήρθε η ώρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης , να ξεπεράσουμε κάποιες προκαταλήψεις, εάν πράγματι θέλουμε να γίνουν επενδύσεις. Αυτό σημαίνει συνεργασία των δήμων με ιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν στον ιαματικό τουρισμό. Οι δήμοι μπορούν μέσα από αυτήν την συνεργασία να συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση – εκσυγχρονισμό – ανάπτυξη των υποδομών που σήμερα βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία».
Ο Κώστας Ασκούνης αναφέρθηκε εμφατικά, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων σε σύγχρονες λουτρικές εγκαταστάσεις, μέσω της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων που παρέχει η νομοθεσία για τη συνεργασία των δήμων με τον ιδιωτικό τομέα.
«Θα πρέπει να προσελκύσουμε με σύγχρονους τρόπους ή σωστότερα να διαμορφώσουμε εξ αρχής μια νέα διευρυμένη τουριστική πελατεία» είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ωστόσο ότι «οι δήμοι μόνοι τους δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυναμική αυτή και χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας.
Απαιτείται μια νέα σύγχρονη επιστημονική τεκμηρίωση των ιαματικών ιδιοτήτων των πηγών.
Απαιτείται συστηματική έρευνα αγοράς και διερεύνηση της εμπειρίας άλλων χωρών και των υφιστάμενων στην Ελλάδα και το εξωτερικό καλών πρακτικών, ώστε σταδιακά να διαμορφωθούν τουριστικά προϊόντα ιαματικού τουρισμού, ελκυστικά σε νέα τμήματα τουριστικής πελατείας.
Επίσης για να έχουμε πρόσβαση στις αγορές πρέπει να δούμε ότι στο συνολικό στρατηγικό σχέδιο προβολής της χώρας μας απουσιάζει σήμερα η προβολή του ιαματικού τουρισμού. Άρα θα πρέπει να ενταχθεί μέσα στο συνολικό στρατηγικό πλαίσιο προβολής της χώρας και αυτό το κομμάτι που λέγεται ιαματικός τουρισμός».
Αναφερόμενος ο κ. Ασκούνης γενικότερα στο θέμα ανάπτυξης της χώρας κατέθεσε πρόταση για ανάληψη πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο με τις τουριστικές επιχειρήσεις για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.
«Αυτό, τόνισε ο κ. Ασκούνης, σημαίνει συνέργεια αγροτών, αγροτικών συνεταιρισμών, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για την προώθηση στους τουρίστες – επισκέπτες τοπικών, ποιοτικών και επώνυμων προϊόντων για να έχουμε μία επιπλέον προστιθέμενη αξία».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προανήγγειλε ότι «η ΚΕΔΕ προτίθεται να διεκδικήσει μαζί με τους δήμους με Ιαματικές Πηγές και για λογαριασμό τους μια τέτοια συνολική αντιμετώπιση, που όχι μόνο θα καταδείξει τι μέχρι σήμερα γίνεται σωστά και τι λάθος ή πού οφείλεται η σημερινή μη ικανοποιητική πορεία, αλλά και όλα όσα θα πρέπει να γίνουν για να αναστρέψουμε τη σημερινή φθίνουσα τάση».
Toν Δήμο της Πρέβεζας εκπροσώπησε τόσο στην συνεδρίαση  του Συνδέσμου Δήμων με Ιαματικές Πηγές όσο και στην ημερίδα ο πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ Χρήστος Νέσσερης.
Ο κ.Νέσσερης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον των Ιαματικών Πηγών μεταφέροντας μάλιστα την   δέσμευση που εκφράστηκε από τις αρμόδιες αρχές  ότι το πρώτο τρίμηνο του 2014,και  αφού πραγματοποιηθεί μια ακόμη εξέταση,  θα γίνει η  αναγνώριση των  πηγών της Πρέβεζας έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει  η δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Επόμενο βήμα θα είναι η  διεκδίκηση  ISO για τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας προκειμένου να επιτευχθεί προσέλκυση και επισκεπτών από ξένες  χώρες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ    η Πρέβεζα  βρίσκεται  σε  καλύτερο επίπεδο  σε σχέση  με άλλες πόλεις που διαθέτουν Ιαματικά Λουτρά, ενώ οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων έχουν δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα  προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες από όλη την χώρα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites