Μήνυμα του Στράτου Ιωάννου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Σήμερα, που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, για την Περιφέρειά μας είναι μια  ευκαιρία ανασκόπησης της προσπάθειας που κάνουμε για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο τουρισμός, μαζί με τον πρωτογενή τομέα, είναι οι πυλώνες ανάπτυξης της Ηπείρου, εργαζόμαστε για την τόνωση και ανάπτυξή του, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της οικονομικής αναγέννησης της περιφέρειάς μας. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουμε ήδη το στρατηγικό  σχέδιο που εκπονήσαμε με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων, με καινοτόμες ιδέες, όπως μεταξύ άλλων είναι, οι «Διαδρομές με βάση τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου». Στο πλαίσιο αυτό αρχίζουμε την υλοποίηση ενός νέου επιθετικού προγράμματος τουριστικής προβολής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση των θετικών αποτελεσμάτων των δράσεων μας, που είναι ήδη ορατά.  

Η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζει με το σεβασμό στην παράδοση και στο περιβάλλον, που για την Ήπειρο αποτελούν  την ίδια τη δύναμή της. Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει σαν θέμα «Τουρισμός και νερό: προστατεύοντας το κοινό μας μέλλον». Το υδάτινο στοιχείο είναι για την Ήπειρο πηγή ζωής και ομορφιάς. Το Ιόνιο Πέλαγος, ο Αμβρακικός, τα θαυμάσια ποτάμια μας, ο Αχέροντας, ο Αώος, ο Λούρος, ο Καλαμάς, ο Άραχθος, οι λίμνες της, Παμβώτιδα και Ζηρού, οι Δρακολίμνες, η λίμνη Πουρναρίου, καθιστούν την Ήπειρο μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Η διαφύλαξη του υδάτινου στοιχείου είναι απαράβατος όρος της τουριστικής ανάπτυξης που φέρνει εισόδημα, αλλά ταυτόχρονα σέβεται και περιφρουρεί το περιβάλλον.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για
 την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ

Uncategorized

Η Συναγωγή και ο Κανονισμός της «Ισραηλιτικής Κοινότητος Πρεβέζης»

06/04/2022, 3:36 μμ

Uncategorized

Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης    

24/12/2021, 12:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites