ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ…και μακριά από υποκριτικές χορηγίες

Χαιρετίζουμε τη πρωτοπόρα και απαιτητική προσπάθεια της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας να διοργανώσει το 1ο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου.
Μιας τριήμερης γιορτής με πολλές εξωτερικές δραστηριότητες, τεχνικές επιδείξεις, επισκέψεις μελέτης αλλά ενδιαφέρουσες συζητήσεις που φιλοδοξεί να δώσει κατευθύνσεις, να γεννήσει ιδέες, να καταθέσει προτάσεις στους νέους (στο σώμα ή και στο πνεύμα) που επιθυμούν να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο με στόχο μια αξιοπρεπή διαβίωση αλλά και να αποδώσει τιμή στον Έλληνα αγρότη, στον άνθρωπο του αγώνα, του μόχθου και της πραγματικής παραγωγής των σημαντικότερων προϊόντων για τη ζωή, των τροφίμων.

Όμως, με έντονο προβληματισμό διαπιστώσαμε στη λίστα των χορηγών να φιγουράρει πρώτη η πρόσφατα ιδιωτικοποιημένη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». Με την εκποίηση της οποίας μέσω μιας αδιαφανούς διαδικασίας, όπως ήταν αναμενόμενο, καταργήθηκε και ο ρόλος της ως ο στυλοβάτης της κτηνοτροφίας της Ηπείρου (και όχι μόνο) εφόσον: Οι πληρωμές καθυστερούν επικίνδυνα και έχουν φθάσει ήδη τους 4 μήνες με άμεση επίπτωση στη διατροφή των ζώων και στην ποσότητα του παραγόμενου γάλακτος. Η τιμή του γάλακτος συμπιέζεται και οι κτηνοτρόφοι που τολμούν να διαμαρτυρηθούν απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά. Οι προκαταβολές άργησαν ιδιαίτερα και γίνονται με μια ατελή διαδικασία που δεν αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα. Απολύσεις, μειώσεις μισθών και κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους είναι στην ημερήσια διάταξη.
Ο εορτασμός για τα 50 χρόνια «ΔΩΔΩΝΗ» συμβολίζει, δυστυχώς, ότι η σκανδαλώδης ιδιωτικοποίησή της γυρίζει την κτηνοτροφία της Ηπείρου 50 χρόνια πίσω, εντείνοντας την ανεργία, τη μετανάστευση, την ερήμωση της υπαίθρου και την εξαθλίωση του λαού. Υπό αυτές τις συνθήκες το να εμφανίζεται η νέα ιδιοκτησία της «ΔΩΔΩΝΗ» ως χορηγός στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, είναι το λιγότερο υποκριτικό και προκλητικό.
Καλούμε το Δ.Σ. της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας να απορρίψει έστω και τελευταία στιγμή την κατακριτέα χορηγία γιατί «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα». Σε κάθε περίπτωση τα οικονομικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη προσφορά είναι από τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων και όχι από την ιδιοκτησία της «ΔΩΔΩΝΗ».
Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας θα είναι στο πλευρό των Νέων Αγροτών σε αυτή την πρωτοβουλία τους αλλά και σε κάθε άλλη προσπάθεια που στόχο έχει την ανάπτυξη και αειφορία της υπαίθρου, την παραγωγή ποιοτικών ελληνικών τροφίμων και την εκπλήρωση του δικαιώματος στην εργασία που έχουν όλοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέοι.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας
Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

                                                                                                                                      Αναστάσιος Γάτσιος                                                Κων/νος Αρετάκης


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Π.Ε Πρέβεζας : 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία – 35 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

07/12/2021, 8:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Μπούρη με τον Γ. Γρ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπ. Εξωτερικών κ. Γιάννη Σμυρλή

07/12/2021, 7:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣ Πρέβεζα για την απώλεια του Αλέξανδρου Μάρη

07/12/2021, 7:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Η Πρέβεζα δείχνει το δρόμο” – Έγινε το πρώτο βήμα για την μεγάλη τουριστική επένδυση στο Κανάλι

07/12/2021, 6:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση self test σε όλους τους ενήλικες πολίτες.

07/12/2021, 11:04 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας στην Foppen

07/12/2021, 10:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites