Τρίτη, 02/06/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: »Να αποτρέψουμε τη χρήση της ΝΑΤΟϊκής Βάσης του Άκτιου»

Η ένταση που επικρατεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με τις εξελίξεις σε Συρία, Λίβανο,
Αίγυπτο, και η εντεινόμενη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών, με την προετοιμασία ακόμα και ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων και την επακόλουθη -σε εξέλιξη- «έρευνα» του ΟΗΕ, θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της προετοιμασίας του κινήματος και των λαών για την απόκρουση των σχεδίων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για νέα πολεμικά επεισόδια στην περιοχή μας. Ήδη οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Μεσόγειο, Γαλλική και Βρετανική κυβέρνηση μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη «ανάληψης δράσης» κατά της Συρίας, ακόμα και χωρίς απόφαση και κάλυψη του «δικού τους» Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ…
Όπως τονίζουν και οι Θέσεις του ΝΑΡ για το 3ο Συνέδριό του, «Όπως σε κάθε περίοδο όπου στενεύει η βάση της ανάπτυξης και της εκμετάλλευσης για τον καπιταλιστικό κόσμο και θεριεύει ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, έτσι και σήμερα η «διέξοδος» του πολέμου αναβαθμίζεται. Η ευρύτερη περιοχή μας έγινε ήδη ξανά πρόσφατα θέατρο πολέμου με άμεση συμμετοχή χωρών της ΕΕ (εισβολή στη Λιβύη, με πρωταγωνιστικό ρόλο Γαλλίας, Βρετανίας, ΗΠΑ, εισβολή Γαλλίας στο Μάλι, συγκαλυμμένη επέμβαση στη Συρία κ.ά.). Σήμερα αναβαθμίζεται περαιτέρω η πολεμική απειλή, με άμεσο κίνδυνο να εκδηλωθούν απευθείας νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (π.χ. Συρία) και να προετοιμαστεί παραπέρα ένας μεγάλος πόλεμος κατά του Ιράν. Μαζί με την αναβαθμισμένη παρέμβαση των ηγεμονικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία κ.λπ.), και οι αστικές τάξεις της περιοχής αναπτύσσουν επιθετικά σχέδια (Τουρκία αλλά και αραβικές αστικές τάξεις στη Συρία και στον Λίβανο, Ισραήλ σε Συρία και Ιράν), με θύματα τους λαούς. Ο άξονας θανάτου ΗΠΑ–Ελλάδας–Κύπρου-Ισραήλ δημιουργεί νέους κινδύνους, ακόμα και πολεμικούς. Στις συνθήκες αυτές, είναι αναγκαίο να ανέβει ο αντιπολεμικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας με διεθνιστικό ταξικό προσανατολισμό και αλληλεγγύη όλων των λαών της περιοχής.»
Πρώτο καθήκον του κινήματος στη χώρα μας, να αποτρέψουμε τη χρήση των ΝΑΤΟϊκών Βάσεων (Σούδα, Άκτιο, κλπ) και των εγκαταστάσεων και υποδομών που βρίσκονται στη χώρα μας, για πολεμικές επεμβάσεις και επιθέσεις, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την πολιτική και την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που συντάσσονται, συνεργάζονται, εμπλέκονται και βοηθούν έμπρακτα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Τώρα, πριν να είναι αργά.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (ΝΑΡ) οργάνωση Πρέβεζας
Συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ