ΠΡΕΒΕΖΑ: Το εργατικό Κέντρο θα διαδηλώσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29.8.2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 Σεπτέμβρη στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.
Μετά από τρεισήμισι χρόνια εφαρμογής των αποτυχημένων εκ του αποτελέσματος μνημονιακών πολιτικών, η οικονο¬μία βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και η ελληνική κυβέρνηση περιορίζεται στο να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην τρόικα και κάκιστες στη χώρα. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν, οι εκτιμήσεις διαψεύδονται, οι άνθρωποι υποφέρουν.
Η πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας και ο ελληνικός λαός, είναι η φτώ¬χεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες και οι φοροεπιδρομές. Το χειρότερο όλων είναι διαρκείς παρεμβάσεις στα Δημοκρατικά και Κοινωνικά μας Δικαιώμα¬τα, μέσα από την κατάργηση και τις συνεχείς «παρακάμψεις» Δημοκρατικών Θεσμών και Διαδικασιών.
Ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος. Η εσωτερική υποτίμηση με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας. Κάθε έννοιας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η άγρια δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρ¬μογή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα μεταβάλλει την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική. Μία πολιτική που απλά….«δεν τους βγαίνει»!
Και το γεγονός ότι «δεν τους βγαίνει» αποδεικνύεται πλέον από:
• Την ανεργία, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ξεπερνά το 27% (27,4%) επιδεινώνοντας δραματικά το “λόγο” εργαζομένων προς συνταξιούχους.
• Την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, με την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, “μπλοκάκια” κ.λπ.) που επιφέρει δραστικό περιορισμό του ύψους των εισφορών.
• Την αποδόμηση του Συστήματος των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που έχει ως αποτέλεσμα τη μεσοσταθμι¬κή μείωση των μισθών κατά 30% με αντίστοιχες αρνητικές επιπτώσεις στις εισφορές.
• Τη ραγδαία αύξηση της «μαύρης εργασίας» που εκτιμάται σε 42% στερώντας σημαντικούς πόρους, “απότοκο” και της ανάλγητης εμμονής για συμπίεση του εργασιακού κόστους.
• Τη διαχρονική αδυναμία πάταξης της εισφοροδιαφυγής και τη διόγκωση της εισφοροαποφυγής ως συνέπεια και της αποδυνάμωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.
• Την αποτυχία είσπραξης των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία που υπολογίζονται σε 11 δις €.
Στο «όνομα» της μείωσης του χρέους προωθείται το ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δη¬μοσίου συμφέροντος, ώστε να εξευμενισθούν οι «αγορές» και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες του κράτους.
Στο «όνομα» της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας καταργούν τις συλλογικές μας συμβάσεις και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση. Την ίδια στιγμή τα καρτέλ καλά κρατούν. Οι τιμές στα βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης παραμένουν σε υψηλότατα επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις, εν μέσω οικονομικής κρίσης και διαρκών μειώσεων των εισοδημάτων, έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.
Στο «όνομα» του συμμαζέματος των δημόσιων οικονομικών απολύουν και βάζουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Στην ουσία αποδυναμώνουν και ξηλώνουν το κράτος πρόνοιας και τους ελεγκτικούς μηχανι¬σμούς. Αφαιρούν από τον κρατικό μηχανισμό τη δυνατότητα να ελέγξει την παραβατικότητα στους διάφορους τομείς της οικονομίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράξει έσοδα από αυτή την παραβατικότητα, να πατάξει την φοροδιαφυ¬γή και την εισφοροδιαφυγή.
Στο «όνομα» της Ευρώπης περιορίζουν τη δημοκρατία και καταργούν δημοκρατικούς θεσμούς, στην ουσία περιορί¬ζουν και καταργούν το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Περιορίζουν και καταργούν το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι επιστρα-τεύσεις, το «μαύρο» στην ΕΡΤ, το πογκρόμ πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και η αποδυνάμωση των συνταγματικά προβλεπόμενων διαδικασιών του Κοινοβουλίου, αποτελούν ορισμένα από τα δεκάδες καθημερινά παραδείγματα περιο¬ρισμού της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.
Στο «όνομα» των τραπεζών και των τραπεζιτών ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.
Απαντάμε σε όλους αυτούς:
Αλλαγές, εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη, πρόοδος, προοπτική και ελπίδα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξουν με υπο¬ταγμένους, εξαθλιωμένους και εξοντωμένους τους πολίτες, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, με πληγωμένη την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καταργήσεις και τους περιορισμούς, θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές, αντικοι¬νωνικές και ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ & ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ν’ ακυρώσουν τις καταστροφικές επιταγές των Μνημονίων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να αλλάξουν ριζικά οι πολιτικές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ,               ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ, ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9/2013 ΣΤΙΣ  08.30, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2682-022321


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέες ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Πάργας

08/08/2022, 10:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις στην Πρέβεζα – Ελάτε να παίξουμε σκάκι!

08/08/2022, 10:10 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πανσέληνος με χορούς και τραγούδια της Ηπείρου στην Αρχαία Κασσώπη

08/08/2022, 10:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Υπεγράφη η προκήρυξη για το καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» – Από 5 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

08/08/2022, 9:51 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρόσληψη 35 ατόμων ΙΔΟΧ για την καθαριότητα σχολικών μονάδων από τον Δήμο

05/08/2022, 11:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαιρετικές ερμηνείες από το κουαρτέτο εγχόρδων στο Βοτανικό Κήπο

05/08/2022, 11:24 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites