Σαν Σήμερα . . . το 2004 έσπασαν καρδιές στην Πρέβεζα![BINTEO]


 (Γράφει η Ανδριάνα Σολδάτου)

Έτυχα στην ευτυχή συγκυρία στο τέλος της δεκαετίας του 90′ να τρέξω για λίγο στον ίδιο στίβο (όταν ο στίβος στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας ήταν χωμάτινος) με την Αθανασία Τσουμελέκα. Γ ‘ τάξη του γυμνασίου εγώ, Λύκειο η Αθανασία, ήταν το πρότυπο μου αν και ακολουθούσαμε διαφορετικά αθλήματα. Οι διακρίσεις είχαν ξεκινήσει από τότε για την Αθανασία αφού όλοι οι συναθλητές της πανηγυρίζαμε την 8η θέση που είχε καταλάβει στο άθλημα της το βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Όταν κάποιοι από εμάς σταματήσαμε, η Αθανασία συνέχισε να μας χαρίζει επιτυχίες. Τα χρόνια περνούσαν , ο πλανήτης ΓΗ άλλαξε χιλιετηρίδα  και πλησίαζαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004. Μπορώ να πω με σιγουριά πως ήμασταν λίγοι οι Πρεβεζάνοι που ξέραμε και πιστεύαμε ότι τώρα ήταν η ώρα της Αθανασίας, τώρα ήταν η ώρα που και εκείνη περίμενε τόσα χρόνια ανάμεσα σε αυτούς και εγώ. Σχεδόν σίγουρη πως η χρυσή Αθανασία της καρδιάς μας, θα στέφονταν και χρυσή Ολυμπιονίκης έψαχνα τρόπους να είμαι στο στάδιο και να πανηγυρίσω μαζί της αυτή της την επιτυχία. Δεν τα κατάφερα. . . και όχι μόνο δεν τα κατάφερα αλλά αντί να έχω την χαρά να την καμαρώσω από την τηλεόραση, ένιωσα την αγωνία του ραδιοφώνου στο αυτοκίνητο . . . Το ένα αφτί στο ηχείο του ραδιοφώνου και το άλλο στο τηλέφωνο να μιλώ με τα ξαδέλφια μου που ήταν εκείνη την στιγμή στο στάδιο (οι τυχεροί!!!!) και έβλεπαν από κοντά την προσπάθεια της δικιάς μας Αθανασίας να τερματίσει πρώτη και να μας κάνει υπερήφανους. Η καρδιά μου κόντευε να σπάσει όταν άκουσα την περιγραφή από την ΕΡΑ σπορ, δεν είχα εικόνα δεν ήξερα πόσα μέτρα μπροστά βρισκόταν, άκουγα μόνο την γεμάτη ένταση φωνή του δημοσιογράφου να λέει “Η Τσουμελέκα είναι η ΠΡΩΤΗ, δεν μπορεί καμιά τους να την φτάσει”.Όλα πήγαν καλά η Αθανασία τερμάτισε πρώτη και εγώ κόντεψα να σπάσω το αυτοκίνητο από τους πανηγυρισμούς και από την ένταση! Στην Πρέβεζα έσπασαν καρδιές, η Αθανασία μας πλημμύρισε με  υπερηφάνεια. Η πρώτη Πρεβεζάνα πρωταθλήτρια που στέφθηκε Χρυσή Ολυμπιονίκης. Η υποδοχή που της επιφυλάσσαμε εδώ στην Πρέβεζα ενθουσιώδης(Έχω πλάνα και κάποια στιγμή θα τα ανεβάσω)!Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνες τις στιγμές Σία . . . Ένα mix συναισθημάτων που σπάνια ζει η ψυχή του ανθρώπου! Σε ευχαριστώ που μου τα χάρισες. Είσαι πάντα η Χρυσή Σία της καρδιάς μας!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites