Εύκολη, γλυκιά και δροσερή για τα καλοκαιρινά μας απογεύματα:
Υλικά
Για το κέικ
100 γρ. βούτυρο
100 γραμ.καλαμποκέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
50 γραμ.μαρμελαδα φραουλα
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βνιλετες
1 κουταλια ξύσμα πορτοκαλιου
φραουλες μικρες κατα προτιμηση οσες χρειαζονται για να καλυφθεί η επιφάνεια της ζύμης.
Για το σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
ενα κοματακι φλουδα λεμονι
εκτελεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα ώσπου να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, και μετα ολα τα υπολοιπα υλικα της ζυμης και ανακατευουμε να ενσωματωθουν μεταξυ τους.
αδειάζουμε το μίγμα μας σε ταψακι στρωμενο με λαδοκολα και στρώνουμε στην επιφάνεια τα φρούτα.
Ψήνουμε μεχρι να βγει στεγνο το καλαμακι μας,και αφηνουμε να κρυωσει αν θελουμε να το σιροπισουμε μετα.
Για το σιρόπι: Βράζουμε για 5 λεπτα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το κρύο κέικ με το ζεστό σιρόπι.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
τρώγετε υπεροχα και χωρίς να σιροπιαστει.
διατηρειτε σκεπασμενο απο την στιγμη που θα κρυώσει.
αν δεν το σιροπιάσετε αλείψτε ολη την επιφανεια του με πινελο βουτηγμένο σε μαρμελάδα φράουλας.
αν πάλι θελετε να παρει εντονη γεύση αρωματος και χρώμα φράουλας μπορειτε να προσθέσετε λιγες κουταλιες σκόνη ζελέ φράουλας.