ΠΡΕΒΕΖΑ: Βιομηχανική Περιοχή ή Ουγκάντα ; ; ; Τριτοκοσμικές εικόνες στην ΒΙ.ΠΕ


Οι εικόνες που μας έρχονται από την Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας (ΒΙ.ΠΕ)
θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα. Μια πόλη η οποία ήταν από της πρώτες στην Ελλάδα στην οποία ιδρύθηκε βιομηχανική περιοχή, σήμερα την έχει για χωματερή . . .

Οι εικόνες δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη περιγραφή αφού μιλούν από μόνες τους και είναι σίγουρο ότι δεν παραπέμπουν σε μια πολιτισμένη πόλη. Θα σταθούμε μόνο στην πρώτη εικόνα στην οποία βλέπετε 4 ανήλικους Ρομά να είναι  μέσα στα σκουπίδια και να μαζεύουν ότι οι άλλοι έχουν για πέταμα… εικόνα που σίγουρα δεν περιμέναμε να την αντικρίσουμε στην Πρέβεζα! Οι ευθύνες ανήκουν παντού, τόσο σε εκείνους που έχουν μετατρέψει την ΒΙ.ΠΕ σε χωματερή, τόσο και στην Δημοτική Αρχή, που αδρανής όπως μας έχει συνηθίσει από όταν ανέλαβε δεν κάνει τίποτα για να μην αντικρίζουμε τέτοιες εικόνες!

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου των εγκατεστημένων επιχειρηματιών στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας κ. Θωμά Μποντίνα, μας περιέγραψε την κατάσταση ως εξής: « Η κατάσταση δεν είναι απλώς σταθερή, έχουμε πάει πίσω. Δεν έχουμε δει καμία ανάπτυξη, το 1966 π.χ. είχαν φτιάξει κάποιους δρόμους , είχαν οριοθετήσει, είχαν κάνει κάποιες εργασίες, σήμερα δε γίνεται τίποτα. Οι ήδη υπάρχουσες υποδομές, έχουν αρχίσει να φθίνουν και όχι μόνο. Έχουμε την οικονομική κρίση, έχουμε επιχειρήσεις μέσα στη Βιομηχανική περιοχή, οι οποίες κλείνουν. Αυτές είναι θέσεις εργασίας, οι οποίες χάνονται από την τοπική κοινωνία. Αν βάλουν πλάτη και χείρα βοήθειας οι τοπικοί άρχοντες στη ΒΙ.ΠΕ. , μπορούν να προσελκύσουν επενδυτές να κάνουν τις επενδύσεις τους, οι οποίες μεταφράζονται σε θέσεις απασχόλησης πάλι για την τοπική κοινωνία, η οποία βάλλεται από την οικονομική κρίση.» υπογράμμισε ο κ. Μποντίνας, ενώ σε ερώτησή μας -σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες- εάν η κατάσταση θυμίζει σκουπιδαριό στη βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, ο κ. Μποντίνας δήλωσε με νόημα: «Είναι ακριβώς έτσι, δε φτάνει που κάποιοι τοπικοί άρχοντες φρόντισαν να φέρουν τους Αθίγγανους στη ΒΙ.ΠΕ. κάποιοι άλλοι, κάποιοι άλλοι φρόντισαν να φέρουν τα σκουπίδια, το κέντρο των σκουπιδιών με δέσμευσή τους να φροντίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά αυτή τη στιγμή κανείς δεν ασχολείται με τη βιομηχανική περιοχή, με αποτέλεσμα να έχει γίνει, ένας δεύτερος τόπος αποκομιδής απορριμμάτων. Έχει κλείσει η χωματερή του Κούκου και τη θέση του Κούκου, έχει πάρει η βιομηχανική Περιοχή.»Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Πρέβεζας  πήγαν στη βιομηχανική περιοχή το σταθμό μεταφόρτωσης στερών αποβλήτων.  Αντί λοιπόν να δημιουργηθούν έργα υποδομής, η κατάσταση αποδεδειγμένα, συνεχώς χειροτερεύει!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites