ΠΡΕΒΕΖΑ: Τον Σεπτέμβρη η καρδιά του πολιτισμού και του Αθλητισμού χτυπάει στην πόλη μας

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από περίπου δύο μήνες τρεις Πρεβεζάνικοι Σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν, αυτό για το οποίο η Πρέβεζα θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη την Ιστορία της. Στις 2 Σεπτεμβρίου η Πρέβεζα γιορτάζει την επέτειο της Ναυμαχία του Ακτίου που αποτέλεσε την σημαντικότερη ημερομηνία για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αφού η Ιστορική αυτή Ναυμαχία έκρινε την τύχη της ανώτατης ηγεσίας του ρωμαϊκού Κράτους. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορταζ του Mypreveza.gr mε αφορμή το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός που έχει να προβάλει η πόλη της Πρέβεζας, 10 άνθρωποι  ένωσαν τις ιδέες τους και τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων που θα αναδείξουν  την Ναυμαχία του Ακτίου, την οποία πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν αλλά λίγοι την θυμούνται . . . Η αρχική ιδέα ανήκει στον Γιώργο Τσιλιγκίρη, ο οποίος έριξε στον τραπέζι το ενδεχόμενο ο Σύλλογος Ανθρώπολις να αναλάβει την διοργάνωση εκδηλώσεων για να διαδοθεί αυτό το Ιστορικό Γεγονός. Ο Σύλλογος όμως δεν έμεινε μόνο στην ιδέα, έψαξε και ήρθε σε επαφή με άλλους συλλόγους οι οποίοι θα μπορούσαν με την σειρά τους να σκεφτούν δράσεις οι οποίες να αναδεικνύουν την Ιστορική Ναυμαχία του Ακτίου αλλά και την Νικόπολη. Η προσπάθεια αυτή καρποφόρησε και τους καρπούς της θα έχουν την ευκαιρία τόσο οι Πρεβεζάνοι πολίτες όσο και άνθρωποι από όλη την Ελλάδα να γευτούν το τριήμερο από τις 31 του Αυγούστου εως την 2η ημέρα του Σεπτέμβρη. Ξεχωριστή για πολλούς λόγους θα είναι μια από τις εκδηλώσεις η οποία θα υλοποιηθεί από τον Σύλλογο Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με άλλους φορείς και δεν είναι άλλη από την διοργάνωση του πολυαναμενόμενου , 1ου Νικοπόλειου Ημιμαραθώνιου δρόμου 21χλμ, διαδρομή που συνδέει το σήμερα με την Ιστορία και τον πολιτισμό, οδηγώντας τους δρομείς να τρέξουν για πρώτη φορά στην ιστορία του Κλασσικού Αθλητισμού ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. Το πέρασμα των δρομέων από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου στο άνοιγμα του Αμβρακικού κόλπου, αποτελεί μια διαδρομή μοναδική τόσο στην χώρα μας, όσο και διεθνώς.

Ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης χώρο στον οποίο κατά την αρχαιότητα τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια αγώνες ισάξιοι των Ολυμπιακών, τα Άκτια, που περιελάμβαναν αγώνες αθλημάτων στίβου, αρματοδρομίες, αλλά και αγώνες λόγου και τέχνης 
Όλα τα βλέμματα του Αθλητισμού και του πολιτισμού την 1η Σεπτεμβρίου 2013, θα είναι συγκεντρωμένα στην Πρέβεζα και την Αρχαία Νικόπολη. Δεκάδες σύλλογοι και εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία στα μονοπάτια της Ναυμαχίας του Ακτίου.
Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας, θέτει τα θεμέλια του «1ου Νικοπόλειου Ημιμαραθώνιου» με στόχο να γίνει θεσμός και να ενώσει την ιστορία με τη σύγχρονη εποχή μέσα από τον αθλητισμό. 
Σε όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει να τονιστεί η αρωγή της ΛΓ ‘ Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και Άρτας η οποία έχει το δικό της σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πρέβεζας.
Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και θα ανοίξουν οι εγγραφές για την συμμετοχή όλων όσων επιθυμούν να τρέξουν σε αυτή την Ιστορική Διαδρομή

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites