ΠΡΕΒΕΖΑ-ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στην Περιφερειακή Ενότητα το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα για 60 χρόνια

Ένα ουσιαστικό βήμα για την αξιοποίηση του κάστρου του Αγίου Ανδρέα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας σηματοδοτεί η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου
για την σύσταση δικαιώματος επιφάνειας επί των κτισμάτων και του οικοπέδου του Κάστρου Αγίου Ανδρέα, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας σε περίπτωση που η πρόταση της οικονομικής επιτροπής υλοποιηθεί αυτό θα έχει πολλά οφέλη για τον τοπική κοινωνία, ενώ υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες για την απόδοση των κάστρων στους πολίτες της Πρέβεζας δεν έχουν σταματήσει αλλά εντατικοποιούνται. Εξίσου σημαντική πάντως θα είναι και η εξοικονόμηση χρημάτων από τον προϋπολογισμό της Π.Ε. Πρέβεζας, αφού θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της που σήμερα η μίσθωση τους κοστίζει 180 χιλιάδες ετησίως. Η παραπάνω εξέλιξη είναι αποτέλεσμα μετά από σειρά διαπραγματεύσεων τόσο με πολιτικά πρόσωπα, όσο και με νομικά, αλλά και εκπροσώπους του ΤΕΘΑ, και ο Αντιπεριφερειάρχης με τους συνεργάτες του βρήκαν το νομικό πλαίσιο , ώστε να πετύχουν την παραχώρηση του στρατοπέδου. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αποκτά δικαίωμα επί του χώρου για 60 έτη και αυτοδικαίως για άλλα 20, αντί οικονομικού αντιτίμου, που σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται στις 25 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει εκπονήσει ήδη ολοκληρωμένη μελέτη για την αξιοποίηση των κτιρίων, η έκταση των οποίων ανέρχεται στα έξι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Η σχετική απόφαση θα περάσει από την έγκριση, εντός 20 ημερών και εφόσον ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία χωρίς να υπάρξει καμία εμπλοκή, το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως μέχρι τον Οκτώβριο.
Δημοτική Ραδιοφωνία


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites