Κυριακή, 15/09/2019

Σημαντικές επαφές είχε στην Καππαδοκία ο πρόεδρος του Παραρτήματος UNESCO Ν. Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας

Σημαντικές επαφές πραγματοποίησε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Καππαδοκία ο πρόεδρος του Παραρτήματος UNESCO Ν. Πρέβεζας
 κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην περιοχή.
Ο κ. Κατσίμπρας μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τους Δημάρχους των πόλεων Αραβησσός και Σινασός για θέματα που αφορούν την UNESCO, δεδομένου ότι στην Καππαδοκία υπάρχουν μνημεία τα οποία είναι ενταγμένα στον κατάλογο του Διεθνούς Οργανισμού για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ο πρόεδρος του Παραρτήματος UNESCO Ν. Πρέβεζας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στον συγκεκριμένο κατάλογο ενώ κατά την διάρκεια των επαφών που έγιναν τέθηκαν οι βάσεις για την δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας που θα ενισχύσει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς των φορέων της Πρέβεζας.
Οι Δήμαρχοι Αραβησσού και Σινασού δήλωσαν την επιθυμία τους να συμβάλλουν, μέσω της εμπειρίας που διαθέτουν στην προώθηση του αιτήματος για την Αρχαία Νικόπολη ενώ ο Ομιλος UNESCO Ν. Πρέβεζας θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο στην όλη διαδικασία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ