Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΑΣ Πρέβεζας

1.500.000 οι άνεργοι και κάθε μέρα ο αριθμός αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο!
Τα μαγαζιά δίπλα μας, βάζουν το ένα μετά το άλλο λουκέτο. Χιλιάδες  οι απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες στον ιδιωτικό τομέα. Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κάθε μέρα απολύονται οι «κακοί» δημόσιοι υπάλληλοι. Οι συνταξιούχοι  μετρούν τα ψιλά στη λαϊκή, στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γάζες, στα φαρμακεία δίνουν φάρμακα με πίστωση, χιλιάδες παιδιά ανεμβολίαστα, οι κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι…
Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, ναυτεργάτες βρίσκονται επιστρατευμένοι επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη δουλειά. Αυτό το δικαίωμα το στερούν από τους εργαζόμενους της ΕΑΣ Πρέβεζας όλοι όσοι διέλυσαν τους συνεταιρισμούς. Ευρωπαική Ένωση, κυβερνήσεις, μνημόνια, διοικήσεις των ΕΑΣ(σημερινές και προηγούμενες), μεγαλοαγρότες και οι κυρίαρχες κάστες της εργατικής αριστοκρατίας σε αυτές, όλοι μαζί, έβαλαν ταφόπλακα, λεηλατώντας τον ιδρώτα ολόκληρων γενεών αφήνοντας απροστάτευτη την φτωχομεσαία αγροτιά και τους εργαζόμενους στους συνεταιρισμούς.
Η τοπική επιτροπή Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και για το δικαίωμά τους στη δουλειά. Καλούμε όλο το λαό της Πρέβεζας να σταθεί στο πλευρό τους. Τα συνδικάτα πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους. Η χρεοκοπία της Ε.Α.Σ. στην Πρέβεζα με το υποτιθέμενο σχέδιο διάσωσης που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τράπεζας και των μεγαλοπιστωτών, πλήττουν πρώτα και κύρια τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας, οι οποίοι πρέπει να απομονώσουν τη διοίκηση της ΕΑΣ και μαζί με τους εργαζόμενους να πάρουν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, που θα αποτελέσουν ανάχωμα στην επέλαση του κεφαλαίου.
Απέναντι στο μαύρο μέτωπο  κυβέρνησης, τρόικας και όλων των συμμάχων τους(μικρών και μεγάλων), που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους, συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους, πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και η συγκυβέρνηση που την εφαρμόζει.
Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. Έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους της χώρας είναι η συμβολή σε έναν μεγάλο πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΑΣ για τη καταβολή των δεδουλευμένων και του δικαιώματός στη δουλειά, δείχνει ότι δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας. Είτε ο δρόμος της ρήξης και της απελευθέρωσης από τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, τους εγχώριους και διεθνείς τοκογλύφους, το ευρώ και την ΕΕ. Είτε ο δρόμος της υποταγής  σε αυτή την πολιτική και συνέχεια της πορείας κοινωνικής καταστροφής.
Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής σημαίνει ακύρωση των μνημονίων και των ληστρικών δανειακών συμβάσεων. Μονομερή διαγραφή του χρέους. Έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ. Εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημιώσεις. Εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών. Ανάπτυξη των συλλογικών παραγωγικών δυνατοτήτων των εργαζόμενων και της κοινωνίας κόντρα στα κλεισίματα και τα λουκέτα.
Ένας δρόμος που οδηγεί στο να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΡΥΑΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ
Αυτοί προετοιμάζουν την εξόντωσή μας…
Ας προετοιμάσουμε κι εμείς τη δική τους!!!

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή- ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
τοπική επιτροπή Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites