ΠΡΕΒΕΖΑ:Υπεγράφη η αποκατάσταση της χωματερής του Κούκου

Υπεγράφη  μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και της αναδόχου  Κοινοπραξίας Κατσιμπόκη-Mάκη η αποκατάσταση του  παλιού χώρου ανεξέλεγκτης  διάθεσης απορριμμάτων  στον Κούκο της Τοπικής  Κοινότητας Νικόπολης.

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση  προυπολογισμού 1.900.000  (ενός εκατομμυρίου  900 χιλιάδων)  ευρώ   με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής.
Το έργο περιλαμβάνει  εκτεταμένη αποκατάσταση   και περίφραξη του χώρου, δεντροφυτεύσεις καθώς και  παραγωγή  βιοαερίου από τα απορρίμματα που   βρίσκονται θαμμένα στην χωματερή.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης πρόκειται για ένα  πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλλει  στην προστασία του περιβάλλοντος ,του υδροφόρου ορίζοντα  της περιοχής αλλά και του οικοσυστήματος του Αμβρακικού  .
«Καταφέραμε με το κλείσιμο της  χωματερής να λύσουμε ένα πρόβλημα που διαιωνίζονταν για περίπου 50 χρόνια»αναφέρει ο κ.Μπαϊλης  σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η χωματερή γειτνίαζε με τον   αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και του Μνημείου του Αυγούστου  προκαλώντας την υποβάθμισή τους.
«Πρόκειται για έργο πολιτισμού» λέει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας   συμπληρώνοντας ότι  σε λίγους μήνες η   εικόνα της έκτασης όπου επί δεκαετίες γίνονταν η εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου θα είναι εντελώς διαφορετική.
Το χρονοδιάγραμμα  ολοκλήρωσης των εργασιών ανέρχεται στους 8 μήνες.
Σύμφωνα δε με τον κ.Μπαϊλη    και  προκειμένου να υπάρξει συνολική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και προστασία της Δημόσιας Υγείας σε ολόκληρο τον Δήμο   μετά το κλείσιμο του ΧΑ.ΔΑ του Κούκου αντίστοιχες διαδικασίες δρομολογήθηκαν για τις χωματερές του Ωρωπού και του Ζαλόγγου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites