Παρασκευή, 07/08/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ:Υπεγράφη η αποκατάσταση της χωματερής του Κούκου

Υπεγράφη  μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και της αναδόχου  Κοινοπραξίας Κατσιμπόκη-Mάκη η αποκατάσταση του  παλιού χώρου ανεξέλεγκτης  διάθεσης απορριμμάτων  στον Κούκο της Τοπικής  Κοινότητας Νικόπολης.

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση  προυπολογισμού 1.900.000  (ενός εκατομμυρίου  900 χιλιάδων)  ευρώ   με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής.
Το έργο περιλαμβάνει  εκτεταμένη αποκατάσταση   και περίφραξη του χώρου, δεντροφυτεύσεις καθώς και  παραγωγή  βιοαερίου από τα απορρίμματα που   βρίσκονται θαμμένα στην χωματερή.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης πρόκειται για ένα  πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλλει  στην προστασία του περιβάλλοντος ,του υδροφόρου ορίζοντα  της περιοχής αλλά και του οικοσυστήματος του Αμβρακικού  .
«Καταφέραμε με το κλείσιμο της  χωματερής να λύσουμε ένα πρόβλημα που διαιωνίζονταν για περίπου 50 χρόνια»αναφέρει ο κ.Μπαϊλης  σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η χωματερή γειτνίαζε με τον   αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και του Μνημείου του Αυγούστου  προκαλώντας την υποβάθμισή τους.
«Πρόκειται για έργο πολιτισμού» λέει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας   συμπληρώνοντας ότι  σε λίγους μήνες η   εικόνα της έκτασης όπου επί δεκαετίες γίνονταν η εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου θα είναι εντελώς διαφορετική.
Το χρονοδιάγραμμα  ολοκλήρωσης των εργασιών ανέρχεται στους 8 μήνες.
Σύμφωνα δε με τον κ.Μπαϊλη    και  προκειμένου να υπάρξει συνολική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και προστασία της Δημόσιας Υγείας σε ολόκληρο τον Δήμο   μετά το κλείσιμο του ΧΑ.ΔΑ του Κούκου αντίστοιχες διαδικασίες δρομολογήθηκαν για τις χωματερές του Ωρωπού και του Ζαλόγγου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ