ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ: Πετούν τα απόβλητα τους ανεξέλεγκτα σε χωράφια τα πτηνοτροφία

Την αποστολή κλιμακίου από την διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Θεσπρωτικού κ. Πέτρος Τσάτσος με αφορμή την ανεξέλεγκτη απόθεση, όπως αναφέρει σε χωράφια – κτήματα ,αποβλήτων από πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Με επιστολή του προς την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας την οποία κοινοποιεί στο δήμο Ζηρού και στο αστυνομικό τμήμα Θεσπρωτικού ο κ. Τσάτσος τονίζει ότι οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού αλλά και των όμορων Κοινοτήτων είναι ανάστατοι και εκτός από την αφόρητη δυσοσμία ανησυχούν για την εξάπλωση ασθενειών (σαλμονέλα) και παθήσεων
Στην επιστολή αναφέρει ότι η δυσοσμία είναι αφόρητη ειδικά κατά την άνοιξη όπου αρχίζει και η καλλιεργητική περίοδος και τονίζει ότι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αγρότες χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο λίπανσης, βρισκόμαστε πλέον στο στάδιο όπου η απόθεση των παραπάνω αποβλήτων, να γίνεται σε κτήματα μέσα στον οικισμό, δίπλα από κατοικίες και σχολεία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας λόγω της μεγάλης καλλιεργήσιμης έκτασης του κάμπου του Θεσπρωτικού (22.000 στρέμματα), υπάρχει αυξημένη ζήτηση από τους αγρότες της περιοχής για τα απόβλητα αυτά, τα οποία δεν προέρχονται από εγκαταστάσεις που εδρεύουν στο Θεσπρωτικό αλλά από πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που εδρεύουν σε άλλους Δήμους και Νομούς.
Ο κ. Τσάστος ζητά κλιμάκιο της διεύθυνσης δημόσιας υγείας να επισκεφτεί τις περιοχές όπου το πρόβλημα είναι έντονο και μέσα στα πλαίσια των νόμων, όπως εκδοθεί απαγόρευση για την απόθεση αποβλήτων ή να εκδοθούν όροι διαχείρισης για την απόθεση τους που δε θα επηρεάζουν την δημόσια Υγεία .
Δημοτική Ραδιοφωνία


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε «Εκθεσιακό Χώρο» μετατρέπει τις άδειες βιτρίνες η επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

28/09/2021, 3:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Από το Ε.Π Ήπειρος η αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων στο Ελευθεροχώρι Φιλιππιάδας

28/09/2021, 3:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

28/09/2021, 12:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-49

28/09/2021, 12:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ο Xαιρετισμός Δημάρχου στο «6ο Διεθνές Συνέδριο Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Νοτιοανατολικής Ευρώπης»

28/09/2021, 12:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έντονη η Πρεβεζάνικη παρουσία στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής

28/09/2021, 11:25 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites