ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ: Πετούν τα απόβλητα τους ανεξέλεγκτα σε χωράφια τα πτηνοτροφία

Την αποστολή κλιμακίου από την διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Θεσπρωτικού κ. Πέτρος Τσάτσος με αφορμή την ανεξέλεγκτη απόθεση, όπως αναφέρει σε χωράφια – κτήματα ,αποβλήτων από πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Με επιστολή του προς την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας την οποία κοινοποιεί στο δήμο Ζηρού και στο αστυνομικό τμήμα Θεσπρωτικού ο κ. Τσάτσος τονίζει ότι οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού αλλά και των όμορων Κοινοτήτων είναι ανάστατοι και εκτός από την αφόρητη δυσοσμία ανησυχούν για την εξάπλωση ασθενειών (σαλμονέλα) και παθήσεων
Στην επιστολή αναφέρει ότι η δυσοσμία είναι αφόρητη ειδικά κατά την άνοιξη όπου αρχίζει και η καλλιεργητική περίοδος και τονίζει ότι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αγρότες χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο λίπανσης, βρισκόμαστε πλέον στο στάδιο όπου η απόθεση των παραπάνω αποβλήτων, να γίνεται σε κτήματα μέσα στον οικισμό, δίπλα από κατοικίες και σχολεία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας λόγω της μεγάλης καλλιεργήσιμης έκτασης του κάμπου του Θεσπρωτικού (22.000 στρέμματα), υπάρχει αυξημένη ζήτηση από τους αγρότες της περιοχής για τα απόβλητα αυτά, τα οποία δεν προέρχονται από εγκαταστάσεις που εδρεύουν στο Θεσπρωτικό αλλά από πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που εδρεύουν σε άλλους Δήμους και Νομούς.
Ο κ. Τσάστος ζητά κλιμάκιο της διεύθυνσης δημόσιας υγείας να επισκεφτεί τις περιοχές όπου το πρόβλημα είναι έντονο και μέσα στα πλαίσια των νόμων, όπως εκδοθεί απαγόρευση για την απόθεση αποβλήτων ή να εκδοθούν όροι διαχείρισης για την απόθεση τους που δε θα επηρεάζουν την δημόσια Υγεία .
Δημοτική Ραδιοφωνία


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites