ΠΡΕΒΕΖΑ: Στα ”καρφιά” κάθονται οι εργαζόμενοι του Δήμου για την απογραφή

Την άμεση αντίδραση των εργαζομένων προκάλεσε το έγγραφο που έφτασε σε όλους τους Δήμους, με το οποίο ζητείται έως τις 31 Μαΐου να γίνει απογραφή των Νομικών Προσώπων των Δήμων και αναλυτική περιγραφή του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά.
Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η απογραφή που επικαλείται το Υπουργείο αποτελεί προάγγελο απολύσεων αφού έχει ως μοναδικό σκοπό να «χαρτογραφήσει» το προσωπικό που έχει δεσμευτεί ότι θα απολύσει η κυβέρνηση μέσα στο 2013.Στην Πρέβεζα μια πρώτη συζήτηση για το θέμα θα γίνει σήμερα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου κ Μπαΐλη. Βασικό αίτημα του σωματείου των εργαζομένων είναι να μην γίνει αποστολή των στοιχείων, έως ότου υπάρξουν κοινές αποφάσεις από τους αιρετούς στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τέλος του μήνα στα Ιωάννινα. Με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας Μαρίνα Σαρόγλου επικοινώνησε και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Κώστας Μπάρκας και όρισε συνάντηση επίσης για την Τρίτη. Την ίδια στιγμή η ΔΕΥΑ Πρέβεζας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων καταγγέλλει την τρικοματική κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών για την διαδικασία απογραφής εξπρές μέχρι 31 Μαΐου. Καλεί δε τη Δημοτική Αρχή με βάσει και την απόφαση της ΚΕΔΕ να μην αποσταλλεί κανένα στοιχείο στο Υπουργείο, τους Βουλευτές του Νομού να προβούν στις δικές τους ενέργειες, ώστε να ακυρωθεί αυτή η διαδικασία, αλλά και όλους τους φορείς του τόπου , αλλά και τους δημότες να βρεθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για να ακυρώσουν οποιαδήποτε απόλυση. Εν τω μεταξύ η Κεντρική Ένωση Δήμων Κοινοτήτων εκφράζει με το τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και πάσα κατεύθυνση ότι η Αυτοδιοίκηση της χώρας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνηγορήσει στο να μπει οριστική ταφόπλακα στην λειτουργία των Δήμων, των υπηρεσιών και των κοινωνικών τους δομών.
Δ. Ραδιοφωνία


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites