ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκδήλωση αφιέρωμα στον Σπύρο Ευαγγέλου

Η Περιφέρεια Ηπείρου-Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας, η Περιηγητική Λέσχη Πρέβεζας και η Φιλαρμονική Πρέβεζας «Ορφεύς», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 Χρόνια Απελευθέ-ρωσης της Πρέβεζας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιέρωμα στον Πρεβεζάνο δημιουργό Σπύρο Ευαγγέλου, το Σάββατο 11 Μαΐου ώρα 8 μ.μ. στην Όαση.

Ο γνωστός σε όλους Σπύρος Ευαγγέλου, πρωτοστάτησε σε δύσκολες εποχές στη διάδοση της λόγιας μουσικής στην Πρέβεζα και συνέβαλε καθοριστικά στη μουσική εκπαίδευση της πόλης, τόσο ως μέλος της διοίκησης του Δημοτικού Ωδείου από ιδρύσεώς του, όσο και με την άοκνη προσπάθειά του στην ανάπτυξη κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας σε πολλούς τοπικούς φορείς.
Η πόλη είναι έτοιμη πλέον να γνωρίσει και να αγκαλιάσει το συνθετικό έργο του Σπύρου Ευαγγέλου, για το οποίο θα μιλήσει στην εκδήλωση ο καταξιωμένος μουσικογράφος-ερευνητής, επίτιμο μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών, κ.Θωμάς Ταμβάκος. Τα έργα θα ερμηνεύσουν επί σκηνής καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας αλλά και καταξιωμένοι μουσικοί της περιοχής.
Οι συνθέσεις του είναι γραμμένες για πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων, τραγούδι, βιολοντσέλο και πιάνο, αλλά και σύνολα πνευστών με φλάουτο κλαρινέτο και τρομπέτα. Βασίζονται στην αστείρευτη μουσική παράδοση του τόπου μας, αλλά έχουν μια ανεπιτήδευτη αμεσότητα προς τον ακροατή, που πηγάζει από την απλότητα του ύφους και την εκλεπτυσμένη χρήση των δυτικοευρωπαϊκών συνθετικών τεχνικών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites